Investigim

Vdekja e Ardit Gjoklajt zbulon kantierin çnjerëzor në landfillin e Sharrës

Familjarët e 17-vjeçarit të vdekur dhe punonjësit e kompanisë “3R” shpk tregojnë se fëmijë, gra dhe burra u punësuan në shkelje të ligjit dhe u shfrytëzuan në mungesë të kushteve të sigurisë në landfillin e administruar nga Bashkia e Tiranës-ndërkohë që autoritetet bënë një sy qorr.

Në Fokus

Analize 22 Aug 2016

Dështimet e Perëndimit ngjallin fantazmat e vjetra të Ballkanit

Dështimi i Bashkimit Europian dhe Shteteve të Bashkuara për mbrojtjen e demokracisë dhe të drejtave të njeriut në Turqi- ku qeveria po vazhdon të shtypë kundërshtarët, dërgon mesazhe të rrezikshme për elitat politike të Ballkanit.

Reportazh 22 Aug 2016

Në gjurmët e “Eremitëve”; qytetarët beratas i japin jetë shtegut drejt kishës së Shën Mëhillit

Një grup qytetarësh, sipërmarrësish dhe vullnetarësh në Berat janë bashkuar rreth projektit të hapjes së rrugës që lidh lagjet muzeale me kishën e Shën Mëhillit dhe i jep qytetit një destinacion të ri turistik.  

Reportazh 20 Aug 2016

Kujdestaret e bletëve: gratë e Gjinarit vendosin markën e tyre mbi mjaltë

Një grup grash në zonën turistike të Gjinarit po hedhin rrënjët e një sipërmarrjeje të suksesshme në mbarështimin e bletëve dhe prodhimin e mjaltit-duke krijuar një markë të re dhe siguruar të ardhura në rritje për familjet e tyre.

Analize 19 Aug 2016

Shkodra jashtë “Rilindjes urbane”, merr më pak fonde se Maliqi dhe Roskoveci

Fondet e përfituara nga bashkia më e madhe e Veriut prej Komitetit të Zhvillimit të Rajoneve për vitin 2016 tregojnë se tradita e vjetër e ndarjes së parave sipas përkatësisë partiake shoqëron projektet e reja të qeverisë “Rama”.

Blog 19 Aug 2016

Ndihma e huaj: Vendet që janë më bujare (Grafik)

Ndërsa krizat humanitare në botë përhapen gjithnjë e më tepër, nevoja për ndihma nga jashtë është më e rëndësishme se kurrë. Matja e dhuruesit më të madh varet nga këndvështrimi i vlerës ose përqindjes.