Postuar nga: Blerina Hoxha

Investigim 20 Jun 2016

Dështimi i kushtueshëm i Termocentralit të financuar nga Banka Botërore në Vlorë

Nga viti 2004 deri në vitin 2011, Korporata e Elektroenergjitke Shqiptare, KESH, harxhoi 130 milionë dollarë si pjesë e një projekti të financuar nga Banka Botërore për të ndërtuar një termocentral në bregdetin e Vlorës; i cili 5 vjet më vonë vazhdon të mos punojë për shkak të defekteve në projketimin dhe zbatim, ndërkohë që thith miliona të tjera në trajnime dhe konsulenca edhe pse shpresat për ta vënë në punë janë të vakta.

Investigim 8 Feb 2016

Mungesa e transparencës dëmton besueshmërinë e qeverisë “Rama”

Pavarësisht aprovimit të dy ligjeve shumë novatore në vitin 2014, qeveria e kryeministrit Edi Rama ka zhgënjyer pritshmëritë e ngritura për hapjen e institucioneve ndaj qytetarëve.

Më shumë