Postuar nga: Gëzim Kabashi

Reportazh 4 Sep 2019

Arkeologët nxjerrin në dritë qytetin antik të Arnisës

Gërmimet të një ekipi gjerman dhe shqiptar në Babunjë të Lushnjës kanë nxjerrë në dritë rrënojat e qytetit antik të Arnisës, një arsye më shumë nënvijëzojnë arkeologët për investime në studimin dhe ruajtjen e trashëgimisë arkeologjike.

Lajm 4 Sep 2019

‘Odisea’ e dy sipërmarrësve italianë për dëmet e vitit 1997 në Shqipëri

Pas dy dekadash pritje dhe procese gjyqësore me qeverinë italiane, sipërmarrësit Gaetano Castello dhe Raffaele Tonon, që punojnë prej viteve ’90 në Shqipëri, protestuan para ambasadës italiane në kërkim të mbajtjes së premtimit për dëmshpërblim dhe transparencë.

Reportazh 22 Aug 2019

Në Durrës zbulohet sistemi mijëra vjeçar i furnizimit me ujë

Sondazhet arkeologjike zbulojnë një tjetër dëshmi të zhvillimit të Durrësit gjatë antikitetit të vonë, duke hedhur dritën mbi një periudhë pak të njohur të qytetit.

Foto 21 Aug 2019

Foto: Shipska, fshati i Korçës kërkon një jetë të re

Vetëm 6 kilometra larg qendrës turistike të Voskopojës, por me një rrugë ende të paasfaltuar, edhe banorët e dikurshëm të fshatit vijnë si vizitorë në vendlindje gjatë stinës së verës.

Reportazh 8 Aug 2019

Arti pa biletë; a duhet t’i japim fund koncerteve falas?

Sipas ekonomistëve nuk ekziston një gjë e tillë si ‘dreka falas’, por megjithatë, në Shqipëri rëndom ofrohen koncerte të muzikës klasike pa biletë, duke hapur një debat mes artistëve mbi marrëdhënien e tyre me spektatorin.

Reportazh 25 Jun 2019

Historianët amatorë në Durrës hedhin dritë mbi të shkuarën e harruar të qytetit

Një grusht intelektualësh me pasion historinë po hedhin dritë mbi të shkuarën e afërt të qytetit bregdetar duke gërmuar në arkivat e institucioneve publike, ato familjare dhe të sipërmarrjeve të mëdha industriale tashmë të mbyllura.  

Reportazh 18 May 2019

Mbetjet plastike dhe peshkatarët kërcënojnë mbijetesën e breshkave detare

Speciet globalisht të rrezikuara përballen me kërcënime të shtuara në bregdetin shqiptar të ndotur nga mbetjet plastike, ndërkohë që mungon vëmendja e autoriteteve dhe ndërgjegjësimi i peshkatarëve.

Reportazh 11 May 2019

Dolia e verës dëshmi e tregtisë në portin e Dyrrahut

Restaurimi i dolisë të zbuluar në gjirin e Durrësit sjell në Muzeun Arkeologjik një relikt që hedh dritë mbi tregtinë e verës në gjatë shekujve të parë të erës sonë në portin më të madh të vendit.  

Reportazh 16 Nov 2018

Zbulimet e reja hedhin dritë mbi prehistorinë e tokës shqiptare

Zbulimi i tre vendbanimeve të reja prehistorike në zonën e Pogradecit, plotëson dosjen e qytetit për tu njohur nga UNESCO si pjesë e ansamblit të mbrojtur kulturor dhe natyror të liqenit të Ohrit.

Lajm 1 Oct 2018

Mungesa e infrastrukturës izolon fshatin Bënjë nga turistët (Fotogaleri)

Fshati Bënjë pranë Përmetit po braktiset nga banorët, megjithëse ndodhet vetëm 2 kilometra larg llixhave mjaft të njohura me të njëjtin emër. Aktualisht në fshatin [...]
Më shumë