Postuar nga: Ivana Dervishi

Lajm 14 Feb 2019

Dhuna ndaj grave ia zbeh ngjyrat Ditës së të Dashuruarve në kryeqytet (Fotogaleri)

Festa dikur popullore e Shën Valentinit më 14 Shkurt po i humbet ngjyrat në sytë e qytetarëve të Tiranës, të cilët për të disatin vit radhazi e kaluan në heshtje. [...]
Lajm 12 Feb 2019

Pasiguria dhe gjuha e urrejtjes kërcënon fëmijët dhe të rinjtë në internet

Fëmijët dhe të rinjtë shqiptarë përballen me pasiguri dhe gjuhë urrejtje në internet, të cilat prekin më së shumti grupmoshat 15 deri në 17 vjeç, zbulon një raport kombëtar i sigurisë në internet.

Lajm 11 Feb 2019

UNICEF: Të ruhet privatësia e fëmijëve në rastet e fundit të abuzimit seksual

UNICEF reagoi të hënën lidhur me dy rastet e abuzimit seksual të minoreneve në Shqipëri, duke bërë thirrje për ruajtje të privatësisë dhe dinjitetit të fëmijëve në qendër të dhunës seksuale.

Lajm 11 Feb 2019

Deputetët shqiptarë me vetëvlerësim të lartë politik, por ndihen të paragjykuar padrejtësisht nga publiku

Rezultatet e një anketimi tregojnë se deputetët janë të kënaqur me arritjet e tyre politike, mendojnë se paguhen pak, i vënë në punë privilegjet e postit, kanë partnerë të punësuar kryesisht në shtet dhe mendojnë se paragjykohen më shumë seç duhen nga publiku.

Lajm 10 Feb 2019

Marshim i heshtur kundër dhunës ndaj vajzave dhe grave në Tiranë (Foto)

Rastet e fundit të abuzimit dhe dhunës ndaj vajzave dhe grave nxorën në rrugët e kryeqytetit dhjetëra qytetarë që dënuan tolerancën ndaj dhunës dhe mosndëshkimin e dhunuesve.

Lajm 8 Feb 2019

Prania e dhunës trazon marrëdhëniet intime të adoleshentëve shqiptarë

Një studim i realizuar nga Rrjeti i Fuqizimit të Gruas Shqiptare, AWEN tregon se 1 në 4 vajza në marrëdhënie intime gjatë adoleshencës ka përjetuar dhunë nga partneri. Raporti te djemtë është 1 me 5.

Lajm 4 Feb 2019

Pedagogët e Universitetit të Tiranës drejt grevës pa afat

Në Asamblenë e dytë të Pedagogëve të Universitetit të Tiranës u shtuan thirrjet për hyrje të stafit akademik në grevë pa afat, ndërsa pedagogët i kërkuan qeverisë të marrë parasysh kërkesat e tyre për një ligj të ri të arsimit të lartë.

Lajm 28 Jan 2019

Ekspertët kërkojnë përjashtimin e kontributeve të detyrueshme për pensionistët e punësuar

Një studim i publikuar të hënën nga Qendra për të Drejtat në Punë sugjeron që pensionistët e punësuar të përjashtohen nga kontributet e detyrueshme ndërsa vazhdojnë aktivitetin ekonomik pas daljes nga përkufizimi si forcë punëtore.

Lajm 25 Jan 2019

Pedagogët e Universitetit të Tiranës kërkojnë një ligj të ri për arsimin e lartë

Në një takim të gjatë mbajtur të premten, pedagogë të Universitetit të Tiranës i dolën krah kërkesave të studentëve, ndërsa dënuan fushatat denigruese ndaj tyre dhe kërkuan një ligj të ri të arsimit të lartë në vend, për të nxjerrë universitetin nga kriza.

Lajm 18 Jan 2019

Organizatat kërkojnë tërheqjen e qeverisë nga dy projektligjet për mediat online

Një grup organizatash të gazetarëve dhe të mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Shqipëri  i bënë thirrje qeverisë që të heqë dorë nga plani për rregullimin e mediave online, të cilin e cilësuan rrezik për lirinë e shprehjes dhe demokracinë në vend.

Më shumë