Rezultate kërkimi për: KPK inspektim

KPK e dërgoi prokurorin Gjon Fusha për inspektim ‘pa shkak’

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit rrëzoi konstatimin e DSIK-së për dy çështje ku prokurori Gjon Fusha dyshohej se mund të kishte favorizuar dy të pandehur, megjithatë vendosi ta dërgojë atë “pa shkak” për inspektim.

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim Alkelina Gazideden

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të konfirmonte në detyrë gjyqtaren Alkelina Gazidede, ndërsa dërgoi për inspektim dy vendime të saj dhe dy vendime të Gjykatës së Lartë.

KPK dërgon për inspektim një vendim të gjyqtarit Asim Vokshi

Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Asim Vokshi u konfirmua në detyrë, ndërsa një vendim i tij për zgjidhjen e një mosmarrëveshjeje pasurore, i denoncuar nga një qytetar u dërgua për inspektim të mëtejshëm.

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim prokuroren Eloida Goxhi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit dërgoi për inspektim një nga dosjet e hetuara nga drejtuesja e prokurorisë së Beratit Eloida Goxhi, por e konfirmoi atë në detyrë.

Kërkesa për inspektim e masë disiplinore ndaj prokurorit Beluri, “ndau” KPK

Vendimi i zbardhur i KPK-së shpjegon se megjithëse unanime në konfirmimin në detyrë të prokurorit të Prokurorisë së Përgjithshme Kostaq Beluri, trupa gjykuese u nda për pjesën e vendimit që e çon prokurorin për inspektim dhe masë disiplinore. Shumica e KPK-së cilësoi të paplotë hetimin e një çështje, ku i dyshuar ishte gjykatësi i shkarkuar Admir Thanza.

Gjyqtarja Anita Mici dërgohet për inspektim për lirimin e Lulzim Berishës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyrë gjyqtaren e Gjykatës së Apelit Durrës, Anita Mici dhe transferoi një çështje për inspektim.

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin e Apelit Tiranë, Genti Shala

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyrë gjyqtarin e Gjykatës së Apelit Tiranë, Genti Shala dhe transferoi për inspektim në Inspektoriatin e Lartë të Drejtësisë një çështje të subjektit.

OMN kritikon ashpër KPK dhe rekomandon shkarkimin e gjyqtares Alkelina Gazidede

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit kërkoi që Kolegji i Apelit të shqyrtojë me urgjencë rastin e konfirmimit në detyrë të gjyqtares Ankelina Gazidede dhe që praktika e përsëritur e KPK për konfirmim në detyrë dhe referim për inspektim duhet të ndërpritet për shkak se përbën një heqje dorë nga KPK nga detyra e saj kushtetuese në procesin e vetingut.

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Anisa Qilimi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi të martën në detyrë prokuroren e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Anisa Qilimi.

Gjyqtarja e Apelit të Gjirokastrës, Irena Brahimi dërgohet për inspektim

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë të gjyqtares Brahimi, duke i referuar një çështje gjyqësore Inspektorit të Lartë të Drejtësisë.