Rezultate kërkimi për: air albania

Air Albania do të ketë kapital themeltar 800 euro

Qeveria shqiptare miratoi një marrëveshje mes tre kompanive për krijimin e kompanisë ajrore Air Albania. Marrëveshja thotë se tre aksionerët do të kontribuojnë bashkërisht për një kapital prej 800 eurosh dhe do të mbulojnë shpenzime operative deri në 200 mijë USD.

Ortaku shqiptar i “Air Albania” premton fluturime brenda verës

Pas vendimit të qeverisë për krijimin e një kompanie nën bashkëpronësi mes Turkish Airlines, Albkontollit dhe një kompanie të saporegjistruar nga Vlora, bashkëaksioneri i kompanisë së flamurit Sinan Idrizi i tha BIRN se fluturimet pritet të nisin brenda verës ndërsa brenda dhjetorit synohen edhe fluturime transatlantike.

Blair takohet me Ramën gjatë vizitës private në Shqipëri

Ish-kryeministri britanik raportohet se ka mbajtur një takim privat në jug të Shqipërisë me Edi Ramën, për të cilin ai është një këshilltar mbi reformat.

Këshillat ligjore të Znj. Blair i kushtojnë shtrenjtë Shqipërisë

Qeveria shqiptare ka miraturar një shtesë fondi prej 150 mijë eurosh për mbrojtjen juridike të dhënë nga kompania Omnia Strategy për çështjen e arbitrazhit kundër Rapiscan, pasi i pati dhënë 495 mijë euro më herët, pa dhënë shpjegime për arsyet e rritjes së tarifës.

Arbitrazhi me Rapiskan, zyra e Cherie Blair merr 495 mijë euro nga Shqipëria

Me një vendim të mbajtur gjysmë të fshehtë, qeveria urdhëroi Ministrinë e Financave të paguajë gati gjysmë milioni euro “për kryerjen e pagesave të tarifave të avokatëve në çështjen e arbitrazhit ndërkombëtar”, bëhet e ditur nga Fletorja Zyrtare.

Qeveria shkeli kriteret e tenderit në kontratën me Cherie Blair

Omnia Strategy LLP e fitoi kontratën për të mbrojtur Shqipërinë nga Rapiscan edhe pse qe krijuar më 2011 ndërkohë që qeveria pati vendosur si kriter eksperiencë minimale prej pesë vjetësh për kompanitë konkurruese.

Gruaja e Tony Blair, këshilltarit të Ramës, fiton kontratë ligjore nga qeveria shqiptare

Cherie Blair ka kapur një kontratë fitimprurëse konsulence ligjore me qeverinë e Shqipërisë, pak më shumë se një vit pasi bashkëshorti i saj filloi të punojë si këshilltar zyrtar i saj.

Qeveria shqiptare bëhet me ‘avion zyrtar’ nga Turqia

Vëzhguesit e avionëve fotografuan Airbus 319-100 me mbishkrimin Albania me konfigurim VIP, që më parë është përdorur nga qeveria e Turqisë.

Shqipëria ka “ndërmarrë disa hapa” ndaj gulenistëve, thotë Ministri i jashtëm i Turqisë

Në atë që duket se është një referencë ndaj rrëmbimit në Tiranë dhe dërgimit në Turqi me Air Albania të mësuesit turk Harun Çelik më 1 janar 2020, Ministri i Jashtëm i Turqisë Mevlut Cavusoglu deklaroi në një konferencë me Gent Cakajn se “Shqipëria ka ndërmarrë hapa” ndaj lëvizjes opozitare turke, duke hedhur poshtë alibinë shqiptare për “përzënien” e Çelik.

Gjykata dënon shtetasin turk që ka kërkuar azil në Shqipëri

Selami Simsek, i cili u kap korrikun e kaluar me një vizë kanadeze false në Rinas u dënua me një vit burg ndërsa gjykata refuzoi kërkesën për trajtim më të butë personit që kërkon azil politik në Shqipëri për t’i shpëtuar ekstradimit në Turqi ku kërkohet si anëtar i dyshuar i lëvizjes Gulen.