Rezultate kërkimi për: koncesion

“Koncesion” me firmë drejtori, Meta kthen ligjin e Metrologjisë si “korrupsion legjislativ”

Presidenti i Republikës Ilir Meta ktheu për rishqyrtim parlamentar një ligj të propozuar nga Këshilli i Ministrave, i cili lejon drejtorin e metrologjisë të privatizojë pa garë procedurën e verifikimit të saktësisë së instrumenteve matëse duke e shpallur atë antikushtetues.

Qeveria “Rama” miliarda euro koncesione të reja më 2021

Qeveria shqiptare ka në plan të akordojë gjashtë kontrata të tjera koncesionare përgjatë vitit të ardhshëm me një vlerë të përgjithshme investimi prej 1.74 miliardë eurosh ndërsa kostoja e tyre në xhepat e shqiptarëve mund të jetë disafish më e lartë.

Projektet koncesionare të incineratorëve ngecin te investimet

Një raport i Ministrisë së Financave bën të ditur se incineratori i Tiranës dhe ai i Fierit kanë dështuar të realizojnë investimet e premtuara përgjatë viteve 2018 dhe 2019, në dy projekte që kanë ngritur shqetësim në Bruksel për shkelje të parimeve të Bashkimit Europian për menaxhimin e mbetjeve.

Shqipëria paditet në arbitrazh për koncesionin e terminalit të kontejnerëve në Durrës

Kompania Kurum ka paditur Shqipërinë në arbitrazh ndërkombëtar, duke kërkuar një dëmshpërblim me vlerë të raportuar prej 100 milionë euro për prishjen e kontratës së terminalit të kontejnerëve në portin e Durrësit.

U certifikua dy javë më parë për COVID-19, koncesioni mbyll laboratorin e QSUT

Ministria e Shëndetësisë ka urdhëruar mbylljen e strukturave laboratorike në QSUT, duke paralajmëruar largimin nga puna të dhjetëra pjesëtareve të stafit mjekësor – të cilët vetëm pak javë më parë u specializuan për të kryer analizat për koronavirusin e ri.  

Qeveria hap tenderin për koncesionin 4 miliardë euro të rrugës Milot-Fier

Qeveria shqiptare ka bërë thirrje për operatorë ekonomikë që duhet të jenë të interesuar të investojnë afro 1.2 miliardë euro për të realizuar të ardhura të vlerësuara prej 4 miliardë eurosh për 35 vitet e ardhshme, në atë që nëse realizohet, do të bëhet koncesioni më i madh i dhënë ndonjëherë nga Shqipëria.

Koncesionarët e qeverisë, përfituesit e mëdhenj të fondit të garancisë sovrane

Një grup i vogël prej 10 biznesesh –fituese të koncesioneve gjatë qeverisjes së Ramës, u bënë njëherazi përfituesit më të mëdhenj të kredive të subvencionuara nga qeveria për përballimin e pandemisë së COVID-19, duke thithur gati gjysmën e fondit të miratuar nga bankat.

Një ligj i ri synon të ndalojë shmangien fiskale te koncesionet e naftës

Teorikisht Shqipërisë i takon të marrë 50% të fitimeve neto që realizohen nga nxjerrja e naftës nga nëntoka shqiptare. Praktikisht kompanitë koncesionare nuk njihen të kenë paguar ndonjëherë tatim fitimi. Qeveria ka përgatitur një ligj të ri që synon të luftojë shmangien fiskale te këto koncesione.

Koncesionet minerare kërcënojnë habitatin e fundit të tulipanit shqiptar

Banorët e Kukësit ngrenë shqetësimin se dëmtimi i mjedisit nga kompanitë minerare kërcënon shkatërrimin e habitatit të fundit të ‘Tulipa Albanica’, një specie e rrallë dhe në rrezik zhdukjeje, që rritet vetëm në një sipërfaqe të vogël në verilindje të Shqipërisë. 

Qeveria ul pagesat e katër koncesioneve kontroverse për të përballuar krizën

Publikisht kryeministri Edi Rama ka hedhur poshtë në mënyrë të përsëritur sugjerimin se disa nga koncesionet më kontroverse të qeverisë së tij dhe të qeverisë paraardhëse, do të duhet të anulohen për të kursyer diçka në kushtet kur vendi përballet me një godite të dyfishtë ekonomike. Jopublikisht, katër nga këto kontrata do të humbasin pjesërisht financimin së paku për këtë vit.