Postuar nga: Agata Sagan

Analize 7 Mar 2019

Përtej familjes tradicionale

 

Në shumë vende sot, familja tradicionale e përbërë nga një çift heteroseksual i martuar dhe me fëmijë po bëhet gjithnjë e më pak dominuese, ndërsa martesat e të njëjtit seks, bashkë-prindërimi dhe prindërit beqarë me fëmijë vazhdojnë të përhapen gjithnjë e më shumë. A janë këto trende vërtet aq të rrezikshme sa sugjeron një dokument i nënshkruar muajin e kaluar nga Papa Françesku dhe Imami i Madh i Al-Azharit?

Analize 8 Jun 2018

Përse dashuria jonë për kafshët nuk mjafton

Në përgjithësi, kafshët shoqëruese, ato që mbajmë në shtëpi, trajtohen më mirë se kafshët në ferma. Por pavarësisht sjelljes pozitive të njerëzve ndaj maceve apo qenve, shumë prej tyre jetojnë jetë dëshpëruese, – argumentojnë në analizën e tyre, kërkuesja Agata Sagan  dhe profesori i filozofisë Peter Singer.

Më shumë