Postuar nga: Agim Blloshmi

Lajm 12 Jun 2019

Aksident në punë në një minier të hapur, vdes 52-vjeçari në Librazhd

Drejtuesi 52-vjeçar i një kamionçine që furnizonte me karburant mjete të rënda të një kompanie minerare vdiq në një aksident në vendin e punës në Hotolisht të Librazhdit.

Analize 22 Jul 2018

HEC-et e Kishës Ortodokse akuzohen se dëmtuan urat e Librazhdit

Kompania “C & S ENERGY”, e cila zotëron 3 HEC-e mbi një degë të Shkumbinit dhe është në pronësi të Kishës Ortodokse, është paditur nga Bashkia Librazhd për dëmtimin e një ure, ndërsa i kërkohet të riparojë edhe një urë të dytë të dëmtuar nga shkarkimet e ujit prej digës që shërben si ujëmbledhës.

Investigim 3 Jul 2018

“Sopata” me licensë mbi pyjet minon moratoriumin 10-vjeçar të qeverisë

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se kompanitë e kontraktuara nga bashkitë e Librazhdit dhe Përrenjasit dhe disa banorë të zonave vazhdojnë prerjet e paligjshme të qindra pemëve pa u ndëshkuar, ndërkohë që premtimi për moratorium i qeverisë mbetet në letër.

Investigim 9 Jun 2016

Ndërtimi i HEC-eve të vegjël hap konflikte të mëdha për kontrollin e ujit

Koncensionet për ndërtimin e hidrocentraleve të vegjël, shpesh të miratuar pa konsultim me komunitetin në përrenj që shërbejnë për vaditje dhe ujë të pijshëm, po krijojnë një numër në rritje përplasjesh të dhunshme midis banorëve vendas dhe ndërtuesve – të cilët gjejnë forcë në mbështetjen e policisë dhe gjykatave.

Më shumë