Postuar nga: Agon Maliqi

Opinion 10 Aug 2020

Fatalizmi në Ballkan rrezikon të kthehet në një profeci vetë-përmbushëse

Rajoni duhet të ndërmarrë disa lëvizje të guximshme, nëse dëshiron të ndryshojë këndvështrimin gjithnjë e më në rritje të të rinjve se e ardhmja e vendeve të tyre të lindjes është “e pashpresë”.

Opinion 2 Feb 2015

Déjà vu në rrugët e Prishtinës

Duhet të jemi të sinqertë dhe ta themi pa marre: dje të dyja palët, edhe organizatorët e protestës, edhe pushteti përmes forcave të policisë, e deshën dhe e gjetën dhunën. Polarizimi i shoqërisë në kampe u intereson politikisht të dyjave.

Opinion 3 Dec 2014

Bleona na zhvesh të gjithëve

I njëjti mentalitet patriarkal që u jep shtysë artistëve mediokër të kërkojnë famë përmes lakuriqësisë, u pamundëson vajzave dhe grave kosovare ta gëzojnë barazinë që u takon. Bleona bashkë me zhveshjen e trupit e zhvesh edhe hipokrizinë e patriarkalizmit shtypës.

Më shumë