Postuar nga: Aleksandra Bogdani

Investigim 14 Jan 2019

Konkurset publike në Burgje kthehen në fushatë punësimi për zyrtarët e PS

Hetimet e Prokurorisë së Krimeve të Rënda për ish-drejtorin e Burgjeve, Arben Çuko ekspozojnë farsën e konkurseve publike dhe ndërhyrjet për punësime nga zyrtarë lokalë, deputetë të Partisë Socialiste dhe në një rast, edhe nga kabineti i kryeministrit Edi Rama.  

Analize 6 Jan 2019

Telekomunikimet bindën KPK dhe ONM: Dhimitri s’ishte në dijeni të arrestimit të kunatit

Gjyqtari i Apelit të Gjirokastrës, Enton Dhimitri e kaloi testin e besueshmërisë lidhur me arrestimin e kunatit të tij me drogë në Greqi, vetëm pasi deklarimet e tij për raporte të acaruara u mbështetën nga institucionet dhe komunikimet telefonike.

Investigim 17 Dec 2018

Dokumenti dhe njerëzit pas DH Albania nxjerrin zbuluar kompaninë e Bashkim Ulajt

Autoritetet shqiptare presin ndihmën nga SHBA për të zbuluar kush fshihet pas kompanisë fantazmë që fitoi dy tendera përmes falsifikimit, por një dokument në QKB dhe rrethi i njerëzve pas DH Albania ekspozojnë kompaninë Gener 2 të biznesmenit Bashkim Ulaj.     

Lajm 14 Dec 2018

Gjyqtarit të Apelit s’i dalin llogaritë për arredimin dhe shkollimin e vajzave në Holandë

Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Fatos Qato u ballafaqua me dyshimet për deklarime kontradiktore si dhe mungesë burimesh për arredimin e shtëpisë në vlerën 25 mijë euro dhe shkollimin e fëmijëve në të njëjtën shumë. Ai kundërshtoi analizën e KPK-së dhe tha se kishte burime të ligjshme.

Lajm 13 Dec 2018

Gjyqtarët votojnë gjashtë anëtarët e Këshillit të Lartë Gjyqësor

Medi Bici nga Gjykata e Lartë, Ilir Toska dhe Brikena Ukperaj nga gjykatat e apeleve dhe Dritan Hallunaj, Brunilda Kadi dhe Marcela Shehu nga shkalla e parë janë anëtarët e Këshillit të Lartë Gjyqësor. Ngritja e institucioneve të reja përshëndetet nga trupi diplomatik në Tiranë.

Lajm 11 Dec 2018

Kryegjyqtarja e Pogradecit, Emona Muçi përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti pikëpyetje për blerjen dhe përdorimin nga ana e gjyqtares Emona Muçi të një makine të paregjistruar. Ajo tha se i kishte dhënë shpjegimet me shkrim dhe kërkoi konfirmimin në detyrë.  

Lajm 23 Nov 2018

Kandidati i fundit i KLGJ-së ballafaqohet me probleme në 3 kriteret e vetingut

Luan Dervishi, kandidat për Gjykatën Kushtetuese dhe Këshillin e Lartë Gjyqësor u akuzua se nuk kishte burime financiare për pasurinë dhe shkollimin e vajzës në SHBA, si dhe u hodhën dyshime për përfshirje në korrupsion nga DSIK. Dervishi kundërshtoi analizën financiare dhe raportin e DSIK dhe kërkoi t’a njihnin së paku me “emrin e kontaktit të papërshtatshëm”.

Lajm 22 Nov 2018

Llotot dhe lehtësimi i akuzave për masakrën e Çoles “vulosin” vetingun e Selmanit

Prokurori Artur Selmani u përball me pyetje për varësinë e tij nga kumari, burimet e pasurisë dhe lehtësimin e akuzave për 3 të pandehur. Ai kundërshtoi gjetjet e KPK-së, akuzoi ish-kryeprokurorin Adriatik Llalla për veprime të paligjshme dhe e përshkroi karrierën e tij 30-vjeçare si “prokurori që i çon hetimet deri në fund”.

Lajm 21 Nov 2018

Mosdeklarimi i dënimit të kunatit në Greqi rrezikon karrierën e Enton Dhimitrit

Gjyqtari i Apelit të Gjirokastrës, Enton Dhimitri u akuzua se nuk kishte deklaruar arrestimin e të kunatit me kokainë në Greqi, ndërkohë që ai u mbrojt me argumentin se nuk kishte kontakte me të prej vitesh dhe se fakti i dënimit iu mbajt i fshehtë nga njerëzit e bashkëshortes.

Lajm 13 Nov 2018

Tregti, borxhe dhe dhurata: Pikëpyetjet mbi kryegjyqtaren e Vlorës mbetën pa përgjigje

Kryetarja e Gjykatës së Apelit të Vlorës, Alma Liçaj u akuzua për fshehje dhe mungesë burimesh financiare për pasurinë e saj që përbëhet nga një shtëpi dhe 5 apartamente në Vlorë dhe Tiranë-ndërsa ajo preferoi të shmangte shpjegimet duke i qëndruar argumenteve të dorëzuara me shkrim.

Më shumë