Postuar nga: Altin Raxhimi

Reportazh 7 Nov 2016

Kryerabini i Athinës dhe gjithë Greqisë është vlonjat!

I fundmi i tre reportazheve tregon rrënjët shqiptare të kryeklerikut hebre të Athinës, si ia marrin hebrenjtë vlonjatë “Do marr çiftenë…” mbas ceremonish fetare dhe fatet e familjes hebreje me mbiemër Tepelena.

Reportazh 31 Oct 2016

Si erdhën, u bënë shqiptarë e pastaj ikën hebrenjtë e Janinës

I dyti prej tre reportazheve mbi hebrenjtë e Janinës tregon krijimin e jetës hebraike tek ne, martesat e përziera, si u bënë hebrenjtë shqiptarë dhe domethënien e të qenit hebre këtu.

Lajm 24 Oct 2016

Jehuda Tepelenën me njerëz shtëpie i nisën tutje! (Fotogaleri)

Pjesa dërrmuese e hebrenjve të Shqipërisë janë me origjinë nga Janina. Në të parin prej tre reportazheve mbi ta zbulohet ky komunitet, dikur qendër e rëndësishme dhe [...]
Reportazh 24 Oct 2016

Jehuda Tepelenën me njerëz shtëpie i nisën tutje!

Pjesa dërrmuese e hebrenjve të Shqipërisë janë me origjinë nga Janina. Në të parin prej tre reportazheve mbi ta zbulohet ky komunitet, dikur qendër e rëndësishme dhe e veçantë dhe për vetë botën hebreje.

Blog 6 Oct 2015

Si i ndihmoi përplasja e madhe shqiptaro-serbe interesat e mia të veçanta

Tani Altin Raxhimi pret një goditje të befasishme nga një çetnik serb me emrin Punisha që të përfundojë hulumtimin e vet për pijet me ngjyrë.

Reportazh 29 Sep 2015

Një zog humb shtëpinë me zhdukjen e bunkerëve

Shqiptarët mund të gëzohen që po i lënë pas kërpudhat e betonit të Enver Hoxhës, por kjo e detyron një dallëndyshe timide t’ia nisë nga e para.

Blog 8 Sep 2015

Të kesh fatin e kaçkavallit!

Pas udhëtimit të gjatë, plot të papritura dhe shpesh çorientues në kërkim të kaçkavallit, Altin Raxhimi rikujton edhe një herë se si nisi ky kërkim shumëkuptimësh.

Reportazh 10 Mar 2015

Ku do m’i nxjerrësh rrënjët tani, kaçkavall?

Momentin kur kujton se i di të gjitha, Altin Raxhimi zhytet në histori por ajo e trullos. Pastaj, takon shtegtarët e fundit të dhenve dhe e përfundon udhëtimin duke medituar si ta martojë kaçkavallin.

Reportazh 3 Mar 2015

Kaçkavalli s’është kaçkavall!

Në artikullin e dytë të serisë së reportazheve mbi origjinën e djathit kaçkavall, gazetari Altin Raxhimi ia shkul rrënjët nga Lazarati, merr vesh se zona e Shkodrës e nxjerr djathin e keq dhe heton dhe pista të tjera.

Reportazh 24 Feb 2015

Rrënjët e kaçkavallit gjenden në Lazarat

Në pjesën e parë të një serie prej tre artikujsh mbi origjinat e djathit popullor të Ballkanit, Altin Raxhimi investigon se në Lazarat  nuk shkohet vetëm për kanabis.

Më shumë