Postuar nga: Ana Palacio

Analize 3 Sep 2020

Drejt një apokalipsi demokratik?

Për vite me radhë, demokracitë liberale janë rrethuar nga një polarizim politik gjithnjë e më i thellë, humbje e besimit te sundimi i ligjit dhe një lloj kalbje e përhapur institucionale. Me krizën COVID-19 që i ka përshpejtuar këto trendë, nevoja për një strategji të qartë për të mbrojtur demokracinë liberale është bërë më urgjente se kurrë.

Analize 16 Jul 2020

NATO po vdes

Dhjetorin e kaluar, NATO përkujtoi 70-vjetorin e mbështetjes së paqes, stabilitetit dhe prosperitetit në të dy anët e Atlantikut. Por çarjet në Aleancë po thellohen, duke ngritur dyshime serioze nëse ajo do ta arrijë dot 75-vjetorin e saj. Tani është momenti i duhur që Europa të zhvillojë mbrojtjen dhe aftësitë e saj.

Analize 6 Apr 2020

A mundet që Demokracia Liberale t’i mbijetojë COVID-19?

Edhe nëse udhëheqësit Perëndimorë ia dalin të kufizojnë pasojat e atypëratyshme të përhapjes së COVID-19, kjo do të ketë pak rëndësi nëse nuk shoqërohet me një përpjekje largpamëse për të fuqizuar sistemet e demokracive liberale nga brenda. Një dështim i tillë mund të jetë i përafërt me dorëzimin e fitores në duart e Kinës në garën globale të ideve që është aktualisht duke u zhvilluar.

Analize 3 Mar 2020

BE-ja pa një vizion strategjik

Edhe pse tregu i brendshëm ka qenë gjithmonë qendra e gravitetit e BE-së, Europa nuk mund të identifikohet vetëm me të. Që të bëhet një aktor strategjik efikas, BE-ja duhet të shfrytëzojë në maksimum të gjitha mjetet në dispozicion, dhe kjo kërkon zhvillimin e një vizioni strategjik imponues dhe përfshirjen në një planifikim efikas afatgjatë.

Analize 23 Jan 2020

Aushvici po harrohet: Rikthimi drithërues i antisemitizmit

Shtatëdhjetë e pesë vjet pas çlirimit të kampit naziste në Aushvic, antisemitizmi është përsëri në rritje në mbarë botën perëndimore. Ky trend, dhe përgjigjja e dobët ndaj tij, është një pararojë e kalbjes demokratike.

Analize 24 Dec 2019

Europa duhet të shmangë pesimizmin

Nëse europianët mund të rifitojnë vetëbesimin e tyre kolektiv si një superfuqi rregullatorë dhe ekonomike, e ardhmja e tyre mund të jetë e shndritshme.

Opinion 13 Aug 2019

Ambiciet e gabuara të Parlamentit Europian

Në një kohë kur BE-ja ka dëshpërimisht nevojë të jetë në gjendje të veprojë me efikasitet, duket se ajo thjesht po angazhohet në më shumë manovra politike.

Analize 20 Nov 2017

Rreziku i një Europe pas Gjermanisë

Çdo qeveri që mund të krijohet në Gjermani pas rrëzimit të bisedimeve për të formuar një koalicion të ri, ndoshta nuk do të jetë në një pozitë të fortë për të çuar para reformën institucionale shumë të nevojshme të Bashkimit Europian. Rreziku është se BE-ja do të mbetet në një pozitë të ngjashme – një rezultat që blloku nuk mund ta përballojë.

Më shumë