Postuar nga: Ana Petruseva

Interviste 7 Sep 2018

Stoltenberg: Marrëveshja e emrit është “rruga e vetme” drejt NATO-s

Duke inkurajuar një votim “pro” në referendumin në fund të këtij muaji, kreu i NATO-s paralajmëron maqedonasit të mos mendojnë se mund të anëtarësohen në aleancë pa një marrëveshje me Greqinë.

Interviste 6 Sep 2018

Nimetz: “Mund të duhen 25 vjet për një marrëveshje tjetër emri”

Në një intervistë për BIRN, ndërmjetësuesi i OKB-së midis Greqisë dhe Maqedonisë kujton rolin e tij të gjatë në negociata dhe paralajmëron për rreziqe të mëdha, nëse marrëveshja nuk aprovohet.

Blog 17 Jan 2018

Maqedonia dhe Greqia “duhet të kapin mundësinë historike” – thotë Dimitrov

Ministri i Jashtëm maqedonas, Nikola Dimitrov, në një intervistë për BIRN, tha se dy vendet kanë detyrimin ta përdorin shansin aktual për të finalizuar mosmarrëveshjet e së shkuarës.

Analize 3 Feb 2015

Një grusht shteti sipas stilit maqedonas

Ndërsa Gruevski përpiqet të blejë kohë për regjimin e tij shtypës, opozita ka vetëm një zgjidhje – të publikojë informacionin e saj që supozohet si sensacional dhe të pranojë pasojat.

Më shumë