Postuar nga: Anila Dushi

Analize 29 Mar 2021

Mekanizmi i çalë i mbrojtjes i lë në baltë gratë e dhunuara

Mekanizmi i mbrojtjes për gratë e dhunuara ngarkon pushtetin vendor me një sërë detyrash, por bashkitë e  rrethit të Shkodrës nuk kanë as buxhet as personel për të trajtuar rastet, një pjesë e mirë e të cilëve mbeten pa ndihmë.

Lajm 16 Mar 2021

Vrasja e vitit 2014, Apeli i Shkodrës lë në fuqi dënimin me 13 vjet burg

Gjykata e Apelit në Shkodër la në fuqi një dënim me 13 vjet e 4 muaj burg ndaj një 29-vjeçari të akuzuar për vrasje me dashje në vitin 2014.

Analize 18 Feb 2021

Kodi i heshtjes: Punëtorët e aksidentuar në mëshirë të ‘bujarisë’ së punëdhënësve

Viktimat e aksidenteve në punë pranojnë të tërhiqen nga çështjet gjyqësore në favor të ndihmave të vogla materiale dhe premtimeve për të mbajtur vendin e punës.

Lajm 15 Feb 2021

Apeli i Shkodrës dënoi me 4 vite burg të akuzuarin për dhunë në familje

Gjykata e Apelit në Shkodër rëndoi me dy vjet burg dënimin ndaj një 30-vjeçari të akuzuar për dhunë në familje. Preng Doda u dënua me 4 vjet burg, nga 2 që i kishte dhënë Gjykata e Shkallës së Parë në Lezhë.

Lajm 11 Feb 2021

Buna përmbyt lagje të qytetit të Shkodrës, evakuohen 10 familje

Shirat e fundit dhe shkarkimet nga HEC-et kanë përmbytur dy lagje të qytetit të Shkodrës. Bashkia kërkon shpallje të gjendjes së fatkeqësisë natyrore.

Lajm 8 Feb 2021

Gjendet e vdekur në rrethana të paqarta një 47-vjeçare në Shkodër

Një grua u gjet vdekur nga policia në Bajzë të Malësisë së Madhe. Viktima kishte shenja dhune në trup, por policia tha se shkaqet e vdekjes janë ende të paqarta.

Lajm 1 Feb 2021

Përmbytjet izolojnë Obotin, emergjencat mjekësore transportohen me varkë

Një fëmijë i sëmurë u transportua me varkë nga fshati Obot, ndërsa zona e Nënshkodrës vijon të jetë e përmbytur pas reshjeve të ditëve të fundit.

Reportazh 12 Jan 2021

Banorët e Nënshkrodrës nën ankthin e përsëritur të përmbytjeve

Rreth 1900 hektarë janë nën ujë në zona të ndryshme të Shkodrës prej një jave, ndërsa banorët thonë se përjetojnë të njëjtën situatë prej vitesh me kultura bujqësore dhe infrastrukturë që dëmtohet.

Lajm 11 Jan 2021

Kërkesat e Italisë dhe COVID-19 mbajnë pezull prej 2 vjetësh ekstradimin e të akuzuarit për trafik kokaine

Gjykata e Apelit Shkodër pranoi zgjatjen e afateve të paraburgimit ndaj Dorian Petokut, i cili pret prej dy vjetësh në qeli ekstradimin drejt Italisë ku akuzohet për trafik narkotikësh. Vendimet e gjykatës tregojnë se një vendim në favor të ekstradimit ishte revokuar me kërkesë të italianëve, që më pas kërkuan një ekstradim të dytë për Petokun. 

Analize 4 Jan 2021

Mungesë ndërgjegjësimi; dhjetëra gjoba për COVID-19 në Shkodër

Inspektoriati Shtetëror Shëndetësor ka vendosur dhjetëra gjoba për shkelje të rregullave që synojnë parandalimin e përhapjes së pandemisë së COVID-19 gjatë vitit 2020 në Shkodër, por qytetarët ankohen se jo të gjithë zonat monitorohen njëlloj.  

Më shumë