Postuar nga: Anila Hoxha

Investigim 12 Oct 2021

Çirakët e drogës: Si shfrytëzohen minorenët nga rrjetet e organizuara kriminale

Numrat në rritje të minorenëve të përfshirë në shitjen e lëndëve narkotike në Tiranë ekspozojnë një fenomen edhe më shqetësues të shfrytëzimit të tyre nga grupet e organizuara kriminale – të cilat në shumicën e rasteve nuk identifikohen dhe as ndëshkohen.  

Investigim 23 Nov 2020

Kontrata PPP e sterilizimit i kushton shtrenjtë sistemit shëndetësor

Pesë vjet pas nënshkrimit, kontrata e seteve kirurgjikale po i kushton gjithnjë e më shtrenjtë financave të shëndetësisë, ndërkohë që mjekët dhe kirurgët i kanë rikthyer sytë nga autoklavat e vjetra për të kryer detyrën dhe mbajtur kostot nën kontroll.

Investigim 1 Jul 2020

Qeveria ‘manipuloi’ bilancin e ndihmave për shtresat në nevojë gjatë COVID-19

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se ndihmat direkte të qeverisë për shtresat në nevojë gjatë pandemisë ishin dy herë më të vogla sesa pakot ushqimore të ofruara nga donacionet, ndërkohë që dhjetra familje ankohen se u braktisën në kushtet e mbijetesës.

Analize 27 May 2020

“Im atë më kërkoi ta fal”: Pandemia frenon denoncimin e dhunës në familje

Numri i denoncimeve për dhunë brenda familjes u përgjysmua në dy muajt e karantinës, por psikologët dhe avokatët paralajmërojnë se ky është një lajm i keq dhe me pasoja afatgjata për viktimat historike të dhunës nga bashkëshortët e tyre.

Më shumë