Postuar nga: Anja Vladisavljevic

Reportazh 22 Jul 2021

Atletët nga Ballkani të etur për lavdi në Lojërat Olimpike në Tokio

Ndërsa mungesa e turmave të njerëzve do të bëjë që lojërat të jenë të pazakonta, sportistët dhe sportistet nga vendet e Ballkanit nuk do të lejojnë që heshtja në tribuna t’i dekurajojë ata.

Investigim 22 Jul 2021

Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Qindra gra treguan për BIRN dhunën, abuzimin verbal dhe neglizhencën e përjetuar gjatë lindjes së fëmijëve në Europën Qendrore dhe Lindore. Por shumë pak prej tyre u ndjenë të afta për të kërkuar drejtësi.

Reportazh 2 Jul 2021

Fillon festa: Rikthehen festivalet verore në Ballkan

Vendet në rajon po rikthejnë shumicën e festivaleve të tyre ndërkombëtarë të verës, pasi shumica u anuluan ose u zhvendosën në internet në vitin 2020 për shkak të pandemisë.

Lajm 28 May 2021

Kroacia zgjedh avionë luftarakë francezë për të përmirësuar forcën e saj ajrore

Pasi në vitin 2019 një përpjekje e mëparshme për të blerë avionë izraelitë dështoi, Kroacia më në fund ka vendosur të rrisë aftësitë e saj të forcës ajrore me 12 avionë të përdorur Dassault Rafale F3R nga Franca.

Reportazh 17 May 2021

Dubrovniku dikur donte më pak turistë. Po tani?

Para pandemisë, Dubrovniku filloi të ndërmerrte hapa për të adresuar dëmin që po i bëhet qytetit të Vjetër të mbrojtur nga UNESCO nga turizmi masiv. Sot, në mes të dëshpërimit të tij për kthimit e turistëve, a do të vazhdojë kjo politikë?

Lajm 22 Mar 2021

Një vit pas tërmetit në Zagreb, rindërtimi ende në pritje

Një vit pasi një tërmet i fuqishëm la të pastrehë mijëra njerëz në Zagreb, viktimat janë të shqetësuar dhe të irrituar që puna e rindërtimit nuk ka filluar ende.

Reportazh 18 Dec 2020

Emigrantët në “Rrugën Ballkanike” pa qasje në kujdes shëndetësor

Shumë emigrantë dhe refugjatë në rrugën e tyre për në Europën Perëndimore kanë probleme serioze shëndetësore, por sidomos për ata që qëndrojnë jashtë kampeve zyrtare, qasja në trajtimin e duhur mund të jetë e vështirë.

Analize 16 Dec 2020

Shtetet e Ballkanit në garë për të siguruar vaksinat për COVID-19

Ndërsa vendet e Ballkanit përpiqen të sigurojnë sasi të mjaftueshme të vaksinës kundër COVID-19, shumë pyetje mbeten pa përgjigje – sa vaksina do të ketë në dispozicion, kur do të fillojë vaksinimi dhe sa do të kushtojë e gjithë kjo?

Analize 25 Nov 2020

Pandemia ndërpret fluksin e punëtorëve nga Europa Juglindore

Pandemia e koronavirusit po ndërpret fluksin e punëtorëve të Europës Juglindore në vendet e BE-së, duke kërcënuar ekonominë e rajonit dhe duke dëmtuar ndjeshëm standardet e jetesës.

Lajm 17 Sep 2020

Pas hapjes, shkollat në Evropën Juglindore përballen me sfidën e COVID-19

Pas fillimit të vitit të ri shkollor, në të gjithë rajonin shtohen shqetësimet se rikthimi i nxënësve nëpër shkolla mund të shoqërohet me një tjetër rritje të infektimeve me COVID-19

Më shumë