Postuar nga: Apostolis Fotiadis

Analize 25 Mar 2020

Greqia shton kufizimet, por kritikohet për përgjigjen ndaj COVID-19

Ekziston një shqetësim i gjerë në lidhje me aftësinë e spitaleve greke për t’u përballur me pandeminë Covid-19 dhe për të ndaluar përhapjen e tij në kampet e tejmbushura me emigrantë dhe refugjatë.

Analize 13 Feb 2020

Rriten tensionet në ishujt grekë për shkak të politikave për azilantët

Kritikët akuzojnë Athinën se po imiton “manualin e emigracionit” të kryeministrit hungarez Viktor Orban, ndërsa kushtet në ishujt e Egjeut vazhdojnë të përkeqësohen

Analize 6 Feb 2020

Trajtimi i “abuzimeve” nga Frontex ngre pikëpyetje për zgjerimin në Ballkan

Ndërsa Frontex, agjencia kufitare e BE-së, përgatitet të zgjerojë operacionet e saj në Ballkanin Perëndimor, dokumente të brendshme zbulojnë se zyrtarët e lartë të saj shpërfillin vazhdimisht provat për abuzim të azilkërkuesve në kufirin hungarezo-serb.

Analize 25 Aug 2019

Komplikohet projekti i gazsjellësit të Mesdheut Lindor

Evropa dhe Shtetet e Bashkuara dëshirojnë të kenë qasje në gazin e  Mesdheut Lindor, por Turqia po luan gjithashtu për një pjesë të tortës.

Më shumë