Postuar nga: Aubrey Belford

Investigim 24 Jan 2018

Donatori kryesor i presidentit çek bëri pazar me armët në Shqipëri

Jaroslav Strnad, donatori kryesor i presidentit çek Milos Zeman ka blerë në mënyrë sekrete stoqe të mëdha armësh në Ballkan me ndihmën e një serie personazhesh famëkeqe vendase. Pazari ka përfshirë dhjetëra milionë fishekë të vjetër shqiptarë – shitja e të cilëve nga MEICO “shpërtheu” pas tragjedisë së Gërdecit.

Investigim 13 Jun 2017

Si loboi partia nacionaliste e Gruevskit me të djathtën amerikane dhe e përfshiu atë në kryqëzatën anti-Soros

Dy gazetarë investigativë nga OCCRP dhe NOVA zbulojnë përpjekjet e lobimit të VMRO DPMNE në Uashington dhe përdorimin e artikujve nga ky lobim në mediat dhe debatin maqedonas.

Më shumë