Postuar nga: Bardha Nergjoni

Lajm 21 Nov 2020

Sulmet e përsëritura, mjekët e Elbasanit kërkojnë praninë e policisë në urgjencë

Pas sulmit të një 29-vjeçari ndaj një mjeku të urgjencës, mjekët dhe stafi ndihmës i spitalit kërkojnë praninë e policisë dhe sigurimin e dyerve hyrëse. Policia njoftoi arrestimin e agresorit.

Analize 7 Oct 2020

Omerta dhe nënshtrim në Elbasan ndaj ‘krimit që kontrollon qytetin’

Deklaratat e kryeprokurorit Olsian Çela janë një realitet i gjithëditur në Elbasan- ku pedagogë, artistë dhe përfaqësues të shoqërisë civile hezitojnë të flasin për bandat dhe fajësojnë autoritetet ligjzbatuese për ndikimin e krimit të organizuar në qytet. 

Analize 18 Sep 2020

Migrimi dhe lindshmëria e ulët mbyllin shkollat rurale në Shqipëri

Gjatë dy viteve të fundit, me qindra shkolla mbyllën dyert për shkak të migracionit dhe lindshmërisë në rënie, duke sjellë vështirësi në rritje për prindërit në përpjekjen e tyre për të shkolluar fëmijët. 

Lajm 13 Jun 2020

Banorët protestojnë kundër ndotjes nga kompania e përpunimit të peshkut

Banorët e një lagjeje në Labinot Fushë protestuan kundër kompanisë “Rozafa Fish City” të cilë e akuzuan për ndotje dhe zaptim të pronave. Një përfaqësuese e kompanisë akuzoi ish-deputetin Luçiano Boçi për protestën.

Analize 8 Jun 2020

Pezullimi i gjyqeve nga COVID-19 vonoi drejtësinë për qytetarët

Kufizimi i aktivitetit të gjykatës për shkak të masave shtrënguese për parandalimin e përhapjes së COVID-19, vonoi çështjet gjyqësore dhe solli kosto shtesë për mbrojtësit ligjorë në Elbasan.

Lajm 22 May 2020

Pas 19 muajsh gjyq, gjykata e Elbasanit urdhëron ekspertim të ri për rrugën Elbasan-Gjinar

Në gjyqin që vazhdon prej shtatorit 2018 në Gjykatën e Elbasanit ndaj dy ish-drejtuesve të Autoritetit Rrugor Shqiptar, mbrojtja kërkoi pavlefshmëri të ekspertizës, por gjykata e rrëzoi këtë kërkesë, ndërsa pranoi një rieskpertim.

Reportazh 22 May 2020

Bizneset e llixhave në ujëra të turbullta nga COVID-19

Punonjësit e bizneseve të turizmit kurativ në zonën e Elbasanit mbetën në shumicë jashtë paketave të ndihmës të dhëna nga qeveria pas shpërthimit të epidemisë së koronavirusit të ri.

Reportazh 11 May 2020

Familje të ndara dhe pasoja të shumëfishta për emigrantët e bllokuar në Shqipëri

Mbyllja e kufijve bllokoi në Shqipëri qindra emigrantë –rezidentë në vende të tjera, të cilët u detyruan të ndahen nga familjet dhe të rrezikojnë punën dhe lejet e qëndrimit.

Reportazh 17 Apr 2020

‘Jemi me sytë nga qielli’: Punëtorët sezonalë presin hapjen e kufirit me Greqinë

Kriza e COVID-19 ka bllokuar në shtëpi me mijëra punëtorë sezonalë që mbijetojnë falë punës në Greqi dhe në vendet e tjera –ndërsa presin me padurim një zgjidhje të shpejtë nga bisedimet mes qeverisë shqiptare dhe asaj greke.

Lajm 15 Apr 2020

Romët në Elbasan: Ose na paguani, ose na hapni tregjet, ndryshe do vdesim për bukë

Komuniteti që mbijeton falë tregtisë së rrobave të përdorura i ka bërë apel autoriteteve për ndihmë, duke paralajmëruar se ndryshe do të hidhen në protesta.

Më shumë