Postuar nga: Belinda Dibra

Lajm 7 Feb 2015

Aktivistët i bëjnë thirrje qytetarëve t’i shërbejnë mjedisit

Me anë të lëvizjes ‘Mbill pemën tënde’ disa aktivistë të shoqërisë civile po mundohen t’i ndërgjegjësojnë qytetarët që të gjelbërojnë zonat e ndotura.

Interviste 15 Jan 2015

Të jetosh akoma “me të gjyshes”

Çdo shoqëri ka pjesën e saj të tipareve të pandryshueshme, po për sa kohë flasim për individë është e pafalshme të godasim me nofka vend e pavend.

Lajm 20 Nov 2014

Shoqëria civile marshon për të drejtat e fëmijëve

Paraditen e të enjtes një grup organizatash të shoqërisë civile manifestoi në përkujtim të 25-vjetorit të miratimit të Konventës për të Drejtat e Fëmijëve të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Lajm 31 Oct 2014

Qytetarët të dyzuar mbi ashpërsimin e dënimeve në Kodin Rrugor

Edhe pse e mirëpresin vendosmërinë e qeverisë për të luftuar aksidentet, shumë qytetarë ankohen që ashpërsimi i gjobave në kodin rrugor shkon përtej mundësive të tyre për të paguar.

Lajm 3 Oct 2014

Aktivistët riciklojnë në ndihmë të personave me aftësi të kufizuar

Projekti i mbledhjes së tapave është një nismë vullnetare, e cila synon pajisjen me karrige me rrota të personave me aftësi të kufizuara, të cilët nuk kanë mundësi financiare për blerjen e tyre.

Lajm 23 Sep 2014

Shqiptarët krenarë për vizitën e Papës Françesk

Vizita e Papës Françesk të dielën në Tiranë, ku ai deklaroi që bashkëjetesës fetare në Shqipëri ishte një model që bota mbarë duhet ta ndjek, ka mbrujtur qytetarët Shqiptarë me një ndjenjë të re krenaria për vendin.

Lajm 22 Sep 2014

Bota e parë nga ‘Goolge Street View’

Dy artistë Belgë ekspozojnë në Tiranë pikëvështrimin e tyre për botën, të parë nga fotografitë e shkrepura nga kompania Google, nëpërmjet makinave me aparatë fotografikë të montuar.

Lajm 22 Sep 2014

Reklamat ‘seksiste’ pushtojnë tregun shqiptar

Përdorimi i reklamave me mesazhe erotike në tregun e medias në Shqipëri mbetet i parregulluar dhe i kudondodhur.

Lajm 15 Sep 2014

‘SkaNdal’ vlerësohet në Festivalin Ballkanik të Filmit dhe Kulinarisë

Dokumentari i cili tregon hapur historinë e lëvizjes LGBT në Shqipëri është nderuar me çmimin e parë në Festivalin Ballkanik të Filmit dhe Kulinarisë, B3F.

Lajm 14 Sep 2014

Komshinjtë i kundërvihen kopshtit për miqtë me katër këmbë

Ankesat nga komshinjtë çuan në mbylljen e një kafeneje që shërbente në të njëjtën kohë si kopësht për kafshë shtëpiake, ankohet pronarja.

Më shumë