Postuar nga: Besar Likmeta

Lajm 2 Apr 2020

SPAK i kërkon gjykatës të gjykojë 17 të pandehur për falsifikim vizash e dokumentesh zyrtare

Të pandehurit që u ndaluan një vit më parë gjatë operacionit “Rruga e gabuar”, akuzohen si pjesë e një grupi të strukturuar kriminal që nëpërmjet dokumentesh të falsifikuara kontrabandonin njerëz në ShBA, Kanada dhe Britaninë e Madhe.

Lajm 27 Mar 2020

Ndërtuesit në Lezhë kërkojnë rihapjen e kantiereve

Ndërsa qeveria ka marrë masa shtrënguese kundër përhapjes së koronavirusit të ri COVID-19 duke e izoluar të gjithë vendin, sektori i ndërtimit në qarkun e Lezhës kërkon rifillimin e punës.

Reportazh 24 Mar 2020

Nën karantinë nga COVID-19, kryeqyteti zbulon kënaqësinë e ajrit të pastër

Masat drastike të distancimit social, të marra si pjesë e përpjekjes për të ndaluar përhapjen e koronavirusit të ri e kanë ulur ndjeshëm ndotjen e ajrit në Tiranë; megjithatë ekspertët paralajmërojnë se pasojat e padukshme të ndotjes historike mund të rezultojnë vdekjeprurëse për ata që infektohen nga COVID-19.

Reportazh 20 Mar 2020

Mospagimi i bonusit të qirasë rrezikon karantinën e familjeve të pastreha nga tërmeti

Qindra familje në Lezhë, shtëpitë e të cilave u shpallën të pabanueshme pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit, rrezikojnë të hidhen në rrugë në mes të pandemisë të shkaktuar nga koronavirusi i ri COVID-19, për shkak të vonesave të bashkisë për të paguar bonusin e qirasë.

Lajm 18 Mar 2020

OKB: Strehimi i përshtatshëm është linja e parë e mbrojtjes ndaj COVID-19

Ndërsa qeveria shqiptare ndërmerr masa drastike për distancimin social si përgjigje ndaj koronavirusit të ri COVID-19, një eksperte e OKB-së bënë thirrje për masa urgjente për strehim të përshtatshëm për personat në situatë rruge dhe grupet vulnerabël.

Lajm 10 Mar 2020

Anëtari i dyshuar i lëvizjes Gulen rrezikon dëbimin në Turqi

Struktura përgjegjëse për azilin në Ministrinë e Brendshme u mblodh të hënën për të vlerësuar kërkesën për azil në Shqipëri të shtetasit turk Selami Simsek, i cili insiston të mos dëbohet në Turqi ku rrezikon të burgoset si anëtar i dyshuar i lëvizjes Gulen.

Lajm 4 Mar 2020

Flukset e paligjshme tregtare të Shqipërisë kapën vlerën 2.2 miliardë USD në 5 vjet

Një raporti i ri nga organizata ‘Global Financial Integrity’ shkruan se nënfaturimi i importeve dhe mbifaturimi i eksporteve – dy forma shumë të përhapura të evazionit dhe pastrimit të parave, kapën një vlerë prej 2.2 miliardë dollarë nga viti 2013 deri në vitin 2017.

Lajm 3 Mar 2020

Skënder Haluci: Akuzat e KPK më keq se dënimi me vdekje

Kryetari i Gjykatës së Vlorës e akuzoi KPK-në se i ka vendosur mbi shpatulla një barrë prove të padrejtë me vlerësim të pasaktë pasurie, duke nënvizuar se kjo ishte për atë me e rëndë se dënimi me vdekje që kishte marrë nga ish-regjimi komunist.

Lajm 2 Mar 2020

KE ‘dritë jeshile’ negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Komisioni Europian bën thirrje për hapjen e negociatave për anëtarësim në BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, duke nënvizuar se Tirana dhe Shkupi kanë bërë hapa përpara që nga mbledhja e Këshillit të BE-së në tetor.

Reportazh 22 Feb 2020

Punëtorët grevistë të Poçemit, viktimat e privatizimit të dështuar të ARMO

Në vitin 2008, qeveria shiti bashkë me ARMO-n edhe nënstacionin e Poçemit; por ndërprerja e punës së rafinerisë së Ballshit – e cila ka ndryshuar disa herë pronarë, i ka futur punëtorët në grevë urie për rrogat e prapambetura, ndërsa braktisja e punës rrezikon furnizimin me ujë dhe drita të Mallakastrës.

Më shumë