Postuar nga: BIRN

Skeda 20 Nov 2018

Skeda e pasurisë së deklaruar-Enton Dhimitri- gjyqtar i Apelit të Gjirokastrës

Gjyqtari Enton Dhimitri, njëherazi anëtar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi do të përballet të mërkurën me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Skeda grafike tregon ndryshimin e pasurisë së tij nga viti 2004 deri në fund të vitit 2017.

Skeda 20 Nov 2018

Skeda e pasurisë së deklaruar-Fiona Papajorgji-kandidate për Gjykatën Kushtetuese

Fiona Papajorgji, e cila punon prej vitit 2011 si këshilltare ligjore në Gjykatën Kushtetuese do të përballet të mërkurën me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Si ka ndryshuar pasuria e saj gjatë viteve 2011-2017.

Lajm 13 Nov 2018

Pakti i OKB-së për emigracionin ndan shtetet ballkanike

Bullgaria është anëtarja e fundit e BE-së që sqaroi se nuk do të mbështesë paktin e OKB-së mbi emigracionin, i cili pritet të nënshkruhet muajin e ardhshëm në Marrakesh, duke u shprehur se ai vë në rrezik interesat kombëtare.

Skeda 12 Nov 2018

Skeda e pasurisë së deklaruar-Alma Liçaj- kryetare e Apelit të Vlorës

Gjyqtarja Alma Liçaj, e cila drejton Gjykatën e Apelit të Vlorës do të përballet të martën me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Si ka ndryshuar pasuria e saj familjare nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Skeda 8 Nov 2018

Skeda e pasurisë së deklaruar-Arta Vorpsi-kandidate për Gjykatën Kushtetuese

Këshilltarja ligjore në Gjykatën Kushtetuese, Arta Vorpsi, e cila ka kandiduar për t’u zgjedhur si anëtare në këtë gjykatë do të përballet të premten me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Skeda tregon ndryshimin e pasurisë së saj.

Skeda 8 Nov 2018

Skeda e pasurisë së deklaruar-Ramadan Troci-prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i rikthehet listës prioritare të vetingut me prokurorin Ramadan Troci. Si ka ndryshuar pasuria e tij nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Lajm 5 Nov 2018

Pas refuzimit të Metës, Rama e emëron Lleshin zv.ministër të Brendshëm

Kryeministri Rama deklaroi të hënën se Sandër Lleshi do ta drejtojë Ministrinë e Brendshme nga posti i zv.ministrit, duke i dhënë përkohësisht zgjidhje ngërçit të krijuar nga refuzimi i presidentit Ilir Meta.     

Lajm 3 Nov 2018

Meta refuzon Sandër Lleshin për ministër të Brendshëm

Presidenti i Republikës, në kufi të afatit që i njeh Kushtetuta vendosi të mos dekretojë Sandër Lleshin në postin e Ministrit të Brendshëm, me argumentin se “nuk ka krijuar bindjen e plotë për t’i dhënë besim”.

Foto 2 Nov 2018

Kronologji: Ministrat e brendshëm shqiptarë 1992-2018

Kronologji e ministrave të brendshëm nga viti 1992 deri në 2018. Që nga zgjedhjet e para pluraliste në Shqipëri, vendi ka pasur mesatarisht një ministër të brendëshm në çdo 1 vit e 1 muaj, ndërkohë që ministri më i ri i brendshëm pritet të dekretohet së shpejti nga presidenti.

Lajm 1 Nov 2018

Shtëpia 5-katëshe dhe llogaritë bankare rrëzuan ish-kreun e Prokurorisë në veting

Vendimi i arsyetuar i KPK për prokurorin Dritan Rreshka e bën atë përgjegjës për “burime të pamjaftueshme dhe deklarime të rreme” me një shtëpie 5-katëshe si dhe “cënim të besimit te drejtësia” përmes veprimeve fiktive për përfitimin e një kredie të butë. Rreshka i kundërshtoi gjetjet, por probleme rezultuan edhe në pasuritë e familjarëve. 

Më shumë