Postuar nga: Blerta Begisholli

Reportazh 3 Apr 2020

“Si ‘Dekameroni’ i Boccaccio-s”: Studentët ballkanas presin në Itali

Disa të frikësuar se mund të infektonin familjet e tyre, të tjerëve u iku mundësia – studentët e Ballkanin presin duarkryq në Itali që pandemia të marrë fund.

Lajm 31 Jul 2019

Partitë e Kosovës kërkojnë zgjedhje pas dorëheqjes së kryeministrit

Partitë qeverisëse dhe opozitare të Kosovës dëshirojnë zgjedhje të reja pas dorëheqjes së kryeministrit Ramush Haradinaj, por presidenti Hashim Thaçi nuk ka bërë ende lëvizjen e parë për caktimin e një date për mbajtjen e këtyre të fundit.

Lajm 24 Jul 2019

Haradinaj refuzon t’i përgjigjet prokurorëve në Hagë

Kryeministri në largim Ramush Haradinaj tha se zgjodhi të mos japë ndonjë përgjigje për pyetjet që iu bënë ndërsa u mor në pyetje si i dyshuar nga prokurorët në Hagë, të cilët po hetojnë krimet e luftës dhe të pasluftës në Kosovë.

Analize 22 Jul 2019

Luftëtar, politikan, i dyshuar – Betejat ligjore të Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj bëri një kalim të suksesshëm nga ish-komandant i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në kryeministër të kësaj të fundit, por prokurorët në Hagë e kanë ndërprerë tashmë për herë të tretë karrierën e tij politike.

Lajm 19 Jul 2019

Jep dorëheqjen Ramush Haradinaj

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj njoftoi dorëheqjen e tij pasi u thirr për t’u marrë në pyetje si i dyshuar nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë, e cila po heton krimet e luftës dhe të pasluftës në Kosovë.

Lajm 3 Jul 2019

Kosova dhe Shqipëria marrëveshje për politikë të jashtme të përbashkët

Kosova dhe Shqipëria të martën nënshkruan një marrëveshje për të koordinuar politikat e tyre të jashtme dhe për të unifikuar misionet e tyre diplomatike, edhe pse disa ekspertë dyshojnë se kjo do të vihet në zbatim në praktikë.

Lajm 2 Jul 2019

Deputetët e Kosovës nuk miratojnë rezolutën e Thaçit për Preshevën

Një rezolutë e propozuar dhe e paraqitur nga presidenti Hashim Thaçi, e cila sugjeron se tri komuna jugore serbe me shumicë shqiptare duhet të bëhen pjesë e Kosovës, nuk ka arritur të miratohet në parlament.

Lajm 20 Jun 2019

Ekspertët paralajmërojnë se tarifat e importit po rrisin çmimet në Kosovë

Barrierat ekonomike që Kosova ka vendosur ndaj Serbisë që nga nëntori i vitit 2018 po dëmtojnë konsumatorët e vendit duke detyruar rritjen e çmimeve, sugjeron një analizë e fundit.

Analize 19 Jun 2019

Kompensimi vjen vonë për të mbijetuarit e përdhunimeve në luftërat në Ballkan

Dy dekada pas luftërave jugosllave, legjislacioni tani ofron përfitime për disa nga njerëzit që u përdhunuan ose pësuan dhunë seksuale në Bosnje dhe Hercegovinë, Kroaci dhe Kosovë, por viktimat duhet të luftojnë ende fort për të fituar dëmshpërblime në gjykata.

Investigim 18 Jun 2019

Abuzimi online tashmë i zakonshëm për gazetaret femra në Ballkan

Gazetaret në Ballkan përballen çdo ditë me kërcënime online. Shumë prej tyre thonë se lihen të vuajnë të vetme.

Më shumë