Postuar nga: Bredi Xhavara

Investigim 20 Feb 2020

Të ndarë dhe të pabarabartë: Segregimi i fëmijëve romë dhe egjiptianë në shkollat shqiptare

Edhe pse ligji shqiptar e ndalon segregimin e shkollave si formë diskriminimi, disa institucione publike të arsimit 9-vjeçar vazhdojnë të jenë të segreguara, duke lënë pasoja të thella për nxënësit e minoriteteve.

Investigim 7 Sep 2019

Dëbimet e komunitetit rom; skandali i heshtur i autoriteteve shqiptare

Gjatë dy dekadave, autoritet vendore shqiptare dëbuan në mënyrë të dhunshme nga vendbanimet e tyre qindra familje të varfra, duke i zhytur më keq në kurthin vicioz të mungesës së strehimit dhe varfërisë ekstreme.

Lajm 21 May 2018

Drama e strehimit të familjeve rome në Sarandë vazhdon në ish godinën e Kinoteatrit (Video)

Aktivistët bëjnë thirrje për investime publike për të përmirësuar kushtet e jetesës të 8 familjeve rome dhe egjiptiane të strehuara në ish godinën e Kinoteatrit të qytetit jugor.

Më shumë