Postuar nga: Carl Bildt

Analize 22 Jul 2020

Turqia në prag të udhëkryqeve

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan po shfrytëzon përsëri spektaklet publike për të larguar vëmendjen nga humbja e mbështetjes për të dhe keqmenaxhimi ekonomik. Por në një mënyrë apo një tjetër, ndryshimi rrënjësor në vend tashmë është bërë diçka e pashmangshme.

Analize 17 Jun 2020

Si mund të jetojë Europa me Kinën

Me Shtetet e Bashkuara që po i braktisin angazhimet globale njëri pas tjetrit, Europa duhet të zhvillojë strategjinë e saj për administrimin e ngritjes gjeopolitike të Kinës. Qasja më e mirë do të jetë arritja e një ekuilibri midis angazhimit dhe konkurrencës.

Analize 21 May 2020

Pse këtë herë ishte ndryshe

Në vitin 2003, bota arriti të frenonte epideminë SARS në Azinë Juglindore dhe i dha fund krizës deri në korrik të po atij viti. Bazuar në informacionet e kufizuara që kemi aktualisht në dispozicion, katër faktorë ndihmojnë për të shpjeguar ndryshimin midis asaj që ndodhi atëherë dhe asaj që po ndodh tani.

Analize 28 Apr 2020

Mirë se erdhët në botën post-amerikane

Me Donald Trump në Shtëpinë e Bardhë, epoka e lidershipit global amerikan ka marrë fund. Sa i takon rolit të Amerikës në botë, Trump ka praktikuar atë që predikoi gjatë fushatës së tij zgjedhore dhe, që nga fillimi i pandemisë COVID-19, ai po e praktikon këtë me një hakmarrje.

Analize 20 Jan 2020

Pengje të historisë

Përshkallëzimi i fundit i tensioneve midis Shteteve të Bashkuara dhe Iranit është thjesht episodi i fundit në një përballje prej dekadash, me dy vendet që përmendin ankesa të vjetra. Tragjedia është se do të kishte shumë hapësirë për bashkëpunim për të çuar përpara interesat e përbashkëta të të dyja palëve, nëse nacionalistët e të dy vendeve s’do të mbeteshin “pengje të historisë”.

Më shumë