Postuar nga: Charlotte Edmond

Blog 3 Jul 2020

Asimptomatik, para-simptomatik, simptomatik: Ku është dallimi?

Numri i të infektuarëve asimptomatikë, ku nuk shfaqen fare simptoma, mbetet në diskutim. Disa njerëz që dalin pozitivë për COVID-19, por nuk kanë probleme, mund të shfaqin simptoma më vonë. Njerëzit mund të jenë ende infektues para se të shfaqin simptoma dhe të dhënat sugjerojnë se infektimet ndodhin pikërisht në fazat e hershme të virusit.

Blog 12 Jun 2020

Maskat, dorezat plastike e mbetje të tjera nga COVID-19 po ndotin oqeanet tona

Pajisjet mbrojtëse për parandalimin e infektimit nga koronavirusi po ndotin gjithnjë e më shumë oqeanet tona. COVID-19 ka pasur një sërë ndikimesh të papritura në mjedis, duke zvogëluar riciklimin dhe duke rritur përdorimin e plastikës në të gjithë botën. Qeveritë duhet të marrin masa të menjëhershme për këtë.

Më shumë