Postuar nga: Danijel Kovacevic

Lajm 12 Jan 2021

Bosnjës i kërkohet të ndihmojë emigrantët në mes “krizës humanitare” të dimrit

Emigrantët, refugjatët dhe azilkërkuesit po përballen me një “krizë humanitare” në kushtet e dimrit në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe kanë nevojë për ndihmë të menjëhershme, paralajmëruan organizatat ndërkombëtare të të drejtave të njeriut.

Lajm 4 Jan 2021

Emigrantët dhe refugjatët refuzojnë kthimin në kampin e djegur në Bosnjë

Ndërsa autoritetet boshnjake filluan të hënën punën për sistemimin e kampit të shkatërruar të emigrantëve Lipa në veriperëndim të Bosnjës, disa kanë organizuar protesta, duke thënë se nuk duan çadra të reja dhe ushqim më të mirë në Lipa, por lirinë për të shkuar në Europën Perëndimore.

Analize 16 Dec 2020

Shtetet e Ballkanit në garë për të siguruar vaksinat për COVID-19

Ndërsa vendet e Ballkanit përpiqen të sigurojnë sasi të mjaftueshme të vaksinës kundër COVID-19, shumë pyetje mbeten pa përgjigje – sa vaksina do të ketë në dispozicion, kur do të fillojë vaksinimi dhe sa do të kushtojë e gjithë kjo?

Analize 25 Nov 2020

Pandemia ndërpret fluksin e punëtorëve nga Europa Juglindore

Pandemia e koronavirusit po ndërpret fluksin e punëtorëve të Europës Juglindore në vendet e BE-së, duke kërcënuar ekonominë e rajonit dhe duke dëmtuar ndjeshëm standardet e jetesës.

Reportazh 2 Sep 2020

“Tokë pa zot”: Emigrantët dhe refugjatët ngelin në anë të rrugëve në Bosnjë

Bosnja nuk ka më kapacitete për të akomoduar të gjithë emigrantët dhe refugjatët që përpiqen të kalojnë vendin gjatë rrugës së tyre drejt Evropës Perëndimore, duke lënë shumë prej tyre ta kalojnë natën nëpër pyll ose buzë rrugës.

Reportazh 19 May 2020

Emigrantët e ngecur nëpër kampe në Ballkan nuk festojnë dot Ramazanin

Për emigrantët dhe refugjatët e izoluar nëpër kampe në Ballkan gjatë pandemisë së COVID-19, festimi i muajit të shenjtë të Ramazanit është tepër i vështirë.

Reportazh 23 Mar 2020

Emigrantët në Bosnjë “më të cënueshëm ndaj koronavirusit”pavarësisht izolimit

Shumë njerëz në Bosnjë dhe Hercegovinë po izolohen nëpër shtëpi për të mbrojtur veten nga koronavirusi, por emigrantët dhe refugjatët që jetojnë në ndërtesa me kushte të këqija apo nëpër tenda, janë më të prekshëm ndaj infeksionit sepse nuk mund të ndërmarrin të njëjtat masa parandaluese.

Lajm 6 Nov 2019

Sistemi i ri i BE-së për kontrollin e sigurisë për vizitorët

Në vitin 2021 Bashkimi Europian do të prezantojë një procedurë të re autorizuese për shtetasit e vendeve jo anëtare të BE-së që duan të hyjnë në bllok, por a do të jetë kjo procedurë vërtet aq e thjeshtë sa po premtojnë zyrtarët?

Lajm 5 Nov 2019

Viktimat boshnjake të luftës protestojnë kundër Nobelit për Peter Handke

Viktimat e luftës u mblodhën para ambasadës suedeze në Sarajevë për të protestuar kundër vendimit për të nderuar me Çmimin Nobel për letërsi Peter Handken, i cili ka qenë një përkrahës i Sllobodan Millosheviçit.

Lajm 25 Jul 2018

Kryebashkiakët boshnjakë do të protestojnë kundër qendrave të refugjatëve

Kryebashkiakët boshnjakë po planifikojnë të mbajnë një protestë të enjten kundër planeve për të ngritur qendra emigrantësh dhe refugjatësh në komunat e tyre.

Më shumë