Postuar nga: Daron Acemoglu

Interviste 3 Nov 2020

Zgjedhjet ekzistenciale të Amerikës

Sot është ditë zgjedhjesh në Shtetet e Bashkuara. Ajo që do të ndodhë sot – dhe në ditët apo javët e ardhshme – do të ketë komplikime të shumta jo vetëm për amerikanët, por për njerëzit në mbarë botën. Project Syndicate bisedoi me kontribuuesit e vet dhe ekspertët mbi politikat e SHBA-së – Daron Acemoglu nga Instituti i Teknologjisë së Masaçusetsit (MIT), Richard Haass, President i Këshillit për Marrëdhënie me Jashtë dhe drejtorja ekzekutive e New America, Anne-Marie Slaughter – për të shqyrtuar se çfarë është në lojë në këto zgjedhje.

Analize 16 Jan 2020

A po bëhet Amerika fashiste?

Nisur nga prirja e presidentit amerikan Donald Trump për një retorikë raciste dhe përçarëse, është e lehtë të kuptohet se përse shumë nga kundërshtarët e tij do ta përshkruanin atë si një Benito Mussolini ose Adolf Hitler të ditëve moderne. 

Opinion 27 Jun 2019

Zgjedhjet në Stamboll tregojnë si fitohet demokracia

Rezultati i rivotimeve në Turqi nxjerr në pah dobësinë më të madhe të populistëve autoritarë nga Polonia në Filipine: kutitë e votimit.

Më shumë