Postuar nga: David L. Phillips

Opinion 21 Jan 2021

Nën drejtimin e Biden, Ballkani mbetet një pikë e nxehtë në marrëdhëniet SHBA-Rusi

Shtetet e Bashkuara nën drejtimin e Joe Biden nuk duhet të mbyllin një sy ndaj provokimeve të Rusisë në Kosovë dhe në të gjithë Ballkanin në këmbim të marrëveshjeve të tjera me të në fusha të tjera.

Opinion 25 Mar 2019

Njëzetë vjet më pas, Kosova mbetet ende një çështje e pazgjidhur

Dy dekada pasi NATO filloi bombardimin e Jugosllavisë për të detyruar Sllobodan Millosheviçin t’i jepte fund fushatës së tij ushtarake, Kosova është një vend i lirë, por Serbia ende nuk e ka pranuar humbjen e saj apo krimet që ka kryer.

Opinion 20 Dec 2018

Rusia është një kërcënim për demokracitë e Ballkanit

Rusia është një kërcënim i vërtetë dhe në rritje për vendet pro-perëndimore në Europën Juglindore. Në rrezik janë sidomos territoret etnike shqiptare dhe ato duhet të zhvillojnë një përgjigje të koordinuar.

Opinion 6 Sep 2018

Ndryshimi i kufijve të Kosovës thjesht do të shpërblejë bullizmin e Serbisë

Një marrëveshje përfundimtare duhet të bazohet në shpërndarjen e pushtetit në komunat me shumicë serbe – jo në këmbimet territoriale që do të krijojnë vetëm paqëndrueshmëri të mëtejshme rajonale.

Opinion 8 Aug 2018

Ndarja e Kosovës është një zgjidhje e rrezikshme

Ndarja e Kosovës ose rregullimi i kufijve midis Kosovës dhe Serbisë do të destabilizonte rajonin dhe me shumë gjasa do të shkaktonte dhunë, shprehet një ish-këshilltar në Departamentin Amerikan të Shtetit.

Më shumë