Postuar nga: Dean B. Pineles

Opinion 14 Jul 2020

A kishin të drejtë prokurorët që i bënë publike akuzat ndaj Thaçit?

Njoftimi se ndaj Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit ishin ngritur akuza për krime lufte shkaktoi një stuhi politike, por vazhdojnë pyetjet nëse prokurorët në Hagë ishin të justifikuar që i bënë publike këto akuza.

Opinion 1 Jul 2020

Besimi i administratës Trump te Thaçi nuk dha fryte

I dërguari i Shtëpisë së Bardhë për dialogun Kosovë-Serbi shpresonte të nguste liderët e të dy vendeve drejt arritjes së një marrëveshjeje dhe të siguronte një fitore për Donald Trump, por njoftimi për padinë për krime lufte kundër Thaçit nxori në pah problemin me strategjinë e Uashingtonit.

Opinion 16 Aug 2019

Trump duhet të thërrasë një samit Serbi-Kosovë

Përpjekjet e Bashkimit Europian nuk kanë qenë të mjaftueshme për të rikthyer në tryezën e bisedimeve Serbinë dhe Kosovën, kështu që është koha që presidenti i Shteteve të Bashkuara të ndërhyjë me një qasje të re dhe të guximshme për gjetjen e një marrëveshjeje Beograd-Prishtinë.

Opinion 24 Jan 2019

Dilema amerikane: Po sikur Thaçi të paditet?

Shtetet e Bashkuara kanë investuar shumë kapital në presidentin e Kosovës Hashim Thaçi me shpresën për të siguruar një marrëveshje paqeje Prishtinë-Beograd, por një aktakuzë e mundshme për krime lufte mund të dëmtojë strategjinë e Uashingtonit.

Më shumë