Postuar nga: Die Morina

Lajm 12 Apr 2019

Kosova do të penalizojë mohimin e krimeve serbe të luftës

Pasi qeveria e Kosovës shkarkoi një ministër etnik serb, i cili tha se shqiptarët kishin fabrikuar masakrat e fundit të viteve 1990, ajo ka vendosur ta cilësojë si vepër penale mohimin e krimeve të luftës.

Lajm 9 Apr 2019

Ministri serb i Kosovës shkarkohet se i quajti shqiptarët “terroristë”

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj shkarkoi ministrin serb të Administrimit të Pushtetit Lokal, Ivan Teodosijeviç, se ky i fundit i përshkroi shqiptarët etnikë si terroristë dhe fabrikues të masakrave gjatë luftës në Kosovë.

Reportazh 29 Mar 2019

Fëmijët e turkut të dëbuar gabimisht i kërkojnë Kosovës të veprojë

Kosova ka dëbuar gjashtë shtetas turq në rrethana të mjegullta në mars të vitit 2018. Të gjithë thonë se janë të pafajshëm ndaj akuzave për “terrorizëm” në Turqi, por njëri prej tyre as që duhet të ishte në atë avion.

Lajm 29 Mar 2019

Facebook mbyll profile në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut

Spastrimi i përdoruesve që postojnë përmbajtje të papranueshme që ka bërë Facebook pas ngjarjes në Christchurch ka shkaktuar mbylljen e qindra faqeve në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Analize 25 Mar 2019

Analistët: Presidenti Thaçi lojë politike me KQZ-në

Presidenti i Kosovës po shpërfill një vendim gjykate në lidhje me faktin se kush ka të drejtë të ulet në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve të vendit, ndërsa koalicioni qeverisës anon drejt zgjedhjeve të menjëhershme.

Analize 18 Mar 2019

Politika e jashtme e çoroditur e Kosovës po armiqëson aleatët e saj

Nismat e paqarta dhe të keqmenduara të Kosovës në fushën e politikës së jashtme po testojnë durimin e partnerëve të saj më të rëndësishëm, paralajmërojnë ekspertët.

Lajm 15 Mar 2019

Prokurorët e Hagës do të marrin në pyetje edhe dy ish-guerilas të tjerë

Ish-luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Enver Shala dhe Bashkim Ndrecaj janë të fundit nga një sërë ish-guerilas që po thirren të merren në pyetje nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë, e cila po heton krimet e luftës dhe krimet e pasluftës.

Lajm 8 Mar 2019

“Incidenti i darkës” nxit thirrje për paanshmëri

Pasi një gjyqtar i emëruar nga Dhomat e Specializuara me seli në Hagë u pa duke darkuar me një avokat kosovar, klientët e të cilit janë thirrur për t’u marrë në pyetje, gjykatës së krimeve të luftës iu bë thirrje të kujdeset më shumë për të demonstruar paanshmërinë e saj.

Lajm 25 Feb 2019

Kosova ndalon ndërtimin e hidrocentralit pas protestës së grupeve ambientaliste

Kryeministri ka bllokuar ndërtimin e një hidrocentrali të ri pas protestave masive në perëndim të vendit, të cilat kundërshtojnë ndikimin e mundshëm që ai mund të ketë në mjedis.

Lajm 21 Feb 2019

Prokuroria e Hagës thërret të marrë në pyetje deputetin e Kosovës

Blerim Kuçi, një ish-komandant i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, i cili tani është deputet i partisë së kryeministrit Ramush Haradinaj, tha se është thirrur për t’u marrë në pyetje nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë.

Më shumë