Postuar nga: Dori Daka

Reportazh 8 Jul 2017

Doktori i ri shqiptaro-amerikan ofron vizita dhe ilaçe falas

Mario është mjek shqiptar në Amerikë. Ai mendon se ka ardhur momenti të bëjmë për njëri – tjetrin më shumë se kurrë. Shqiptari për shqiptarin. Çdo vit vjen në atdhe  dhe viziton njerëzit falas duke u bërë një shembull konkret i asaj që  thotë.

Reportazh 3 Jul 2017

Stigma i bën vajzat e trafikuara dy herë viktima

Të gjithë kanë të drejtë për  një fillim të ri, edhe viktimat e trafikimit. Por, shpesh, kur sapo ka marrë fund kalvari i “rrugës” , nis përballja  e tyre me paragjykimin, stigmën dhe refuzimin  e njerëzve të dashur, familjes dhe shoqërisë. 

Related Posts

Lajm 17 Jun 2017

Parlamenti voton listën me 27 “kryegjyqtarët” e vetingut

Pas votimit të fshehtë në komisionin ad-hoc për kandidaturat e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe Komisionerët Publikë, Parlamenti  miratoi me 100 vota pro, dy kundër dhe pesë abstenime listën e anëtarëve të institucioneve të vetingut.

Reportazh 29 May 2017

Çiklistët rrezikojnë kokën pa helmetë në trafikun e kryeqytetit

Megjithëse jo shumë të përhapura te përdoruesit e biçikletave në Tiranë, çiklistët me eksperiencë thonë se kokoret janë mbrojtja e tyre kryesore në rast aksidentesh, ndërsa ekspertët e shëndetit paralajmërojnë për dëmtime serioze në mungesë të kësaj sigurie.

Lajm 21 Apr 2017

Një projektligj i ri synon të vendosë nën kontroll produktet kozmetike

Pas popullarizimit të ndërhyrjeve në trup për arsye estetike, shpesh në parukeri të paspecializuara dhe me pasoja të rënda për vajzat e reja të ushqyera nga televizioni, një projektligj i ri synon të vendosë rregull në tregun e produkteve kozmetike.

Lajm 27 Mar 2017

Eksperienca shqiptare në biznesin novator

Njihni të rinjtë shqiptarë që eksperimentojnë me ide të reja për të ndërtuar biznese “startup”.

Analize 14 Mar 2017

Hemoragjia e mjekëve; ofertat për punë në Gjermani zbrazin spitalet

Qindra mjekë të përgjithshëm dhe specialistë po largohen nga Shqipëria drejt Gjermanisë çdo vit, duke sjellë mungesa të theksuara në spitalet shqiptare.

Lajm 28 Feb 2017

Protestuesit e Zharrëzës në pritje të qeverisë (Video)

Edhe dita e martë duket se do të kalojë e gjitha në pritje për banoret protestues të Zharrëzit. Të  vendosur, që nga e shtuna,  në qiell të hapur,  pranë godinës së Ministrisë së Industrisë dhe  Energjetikës, ata janë të vendosur të mos dorëzohen deri sa të marrin një angazhim konkret dhe me afate të qarta për zbatim nga ana e qeverisë.

Lajm 16 Feb 2017

Qytetarët e Tiranës të ndarë mbi cilësinë e transportit urban

Bashkia e Tiranës ka marrë së fundi një seri masash për përmirësimin e transportit urban në kryeqytet; megjithatë, jo të gjithë qytetarët janë të kënaqur me standardet dhe cilësinë e shërbimit.

Lajm 31 Jan 2017

Jep dorëheqjen anëtarja e Gjykatës së Lartë Mirela Fana

Gjyqtarja Mirela Fana ka dhënë dorëheqjen nga Gjykata e Lartë, një javë pasi është konfirmuar në postin e kreut të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, KED.

Më shumë