Postuar nga: Ebi Spahiu

Analize 7 Jul 2020

Shtimi i radikalizimit fetar midisi shqiptarëve të diasporës

Të lënë pasdore nga “vendlindjet” e tyre, disa shqiptarë të diasporës po vihen nën shënjestër për radikalizim fetar, teksa ata kërkojnë të lidhen dhe të përforcojnë një ndjenjë identiteti në shtetet birësuese ku nuk ndihen domosdoshmërish is në shtëpi.

Opinion 6 Nov 2018

Bularati reflekton problemin më të gjerë të nacionalizmit në rritje

Vdekja së fundmi e një nacionalisti grek në jug të Shqipërisë është një pjesë e vogël e një fenomeni më të gjerë botëror të ekstremizmit të dhunshëm që fuqizohet nga ideologjia fetare.

Më shumë