Postuar nga: Edit Inotai

Lajm 20 Jul 2021

Qeveria e Viktor Orban vazhdon të heshtë për skandalin “Watergate” të Hungarisë

Telefonat e gazetarëve, biznesmenëve dhe aktivistëve hungarezë ishin midis atyre që u vunë nën shënjestër të programit spiun izraelit Pegasus, duke e vendosur Hungarinë përsëri në grupin e shteteve autoritare që e konsiderojnë një media të lirë si një burim rreziku.

Reportazh 24 May 2021

Hungarezët në hall për verën: Ku do të shkojnë me vaksinat lindore?

Nxitimi i kryeministrit Orban për të aprovuar dhe vaksinuar hungarezët me vaksina nga Rusia dhe Kina po rrezikon t’i kthehet kundër.

Lajm 2 Dec 2020

Pandëshkueshmëria që fshihet pas sulmit antisemit ndaj Soros nga zyrtari hungarez

Komentet skandaloze nga Szilard Demeter, i cili akuzoi një të mbijetuar të Holokaustit si “një Fyhrer liberal” dhe relativizoi Holokaustin, janë bërë tepër të parashikueshme, ndërsa zyrtarët e Fidesz përpiqen t’ia kalojnë njëri-tjetrit në sulmet e tyre ndaj filantropit amerikan të lindur në Hungari.

Analize 25 Nov 2020

Pandemia ndërpret fluksin e punëtorëve nga Europa Juglindore

Pandemia e koronavirusit po ndërpret fluksin e punëtorëve të Europës Juglindore në vendet e BE-së, duke kërcënuar ekonominë e rajonit dhe duke dëmtuar ndjeshëm standardet e jetesës.

Reportazh 2 Sep 2020

Hungaria: Një komb i të pasurve dhe i të varfërve

Budapesti po vuan një krizë të mprehtë strehimi, ndërsa rritja marramendëse e çmimeve të pasurive të patundshme kombinohet me mungesën e banesave sociale, duke krijuar një nga sfidat më serioze për hungarezët sot. Strehimi është bërë gjithashtu një fushë beteje politike për qeverinë dhe opozitën, duke shërbyer si një parathënie e fushatës zgjedhore të vitit 2022.

Reportazh 18 Aug 2020

“E vrau korona”: Në Ballkan s’ka më dasma të mëdha

Në disa pjesë në Europës Qendrore dhe Lindore dasmat po i kthehen normalitetit. Në Ballkan, ato nuk janë më si më parë dhe industritë që merren me organizimin e dasmave janë në prag falimenti.

Analize 10 Jun 2020

Plani i Rimëkembjes ngre pikëpyetje për kapacitetin absorbues të BE-së

Duke hedhur një hap të madh para me planin e tij të rimëkëmbjes nga COID-19, Komisioni Europian ka hapur debate mes vendeve të Visegradit. Ekzistojnë gjithashtu pikëpyetje të mëdha në lidhje me aftësinë e vendeve të Europës Qendrore dhe Lindore për t’i shpenzuar fondet në mënyrë efikase.

Analize 22 Apr 2020

Budapest-Beograd: Mirëserdhët në trenin ekspres sekret

Hungaria ka ngjallur zemërim duke u përpjekur t’i bëjë sekret shtetëror detajet e një projekti hekurudhor të financuar nga Kina, edhe pse koronavirusi e ka ndalur vazhdimin e punimeve.

Reportazh 10 Apr 2020

Bukën tonë të karantinës, jepna neve sot…

Kriza e koronavirusit ka nxitur lloje të ndryshme solidariteti në Hungarinë e polarizuar – të paktën në qytetet kozmopolitane.

Analize 25 Mar 2020

Kritikët: Orban po e përdor krizën e koronavirusit për të forcuar pushtetin e tij

Kundërshtarët e kryeministrit hungarez Viktor Orban druhen se një projektligj që i jep qeverisë kompetenca të papërcaktuara mund t’i hapë derë “diktaturës”.

Më shumë