Postuar nga: Edmond Hoxhaj

Lajm 27 Jan 2021

Alaudin Malaj kërkon ndryshim trupe gjykuese në KPA

Ish-kryetari i Gjykatës së Apelit në Tiranë kërkoi të thirrte si dëshmitarë trupën gjykuese që vendosi shkarkimin e tij në KPK ndërsa pasi kërkesa iu refuzua, pretendoi se po trajtohej me të padrejtë nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit dhe kërkoi përjashtimin e të gjithë anëtarëve.

Lajm 27 Jan 2021

KPK “justifikoi” Brahim Dragjoshin për pushtimin e tokës, e shkarkoi për mungesë burimesh

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk i vlerësoi penalizuese veprimet e paligjshme të prokurorit të Apelit Shkodër Brahim Dragjoshi për pushtimin e tokës ku ndërtoi pa leje një shtëpi tre kate + një kat nën tokë, duke i konsideruar ato në harmoni me politikat shtetërore dhe aktet ligjore të nxjerra në vijim për legalizimin e ndërtimeve të paligjshme. Pamundësia financiare në vlera të mëdha për ndërtimin e banesës dhe për blerjen e disa makinave solli shkarkimin e Dragjoshit.

Lajm 26 Jan 2021

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtares Enkeledi Hajro

Me shumcisë votash, Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të largojë përfundimisht nga sistemi i drejtësisë ish-kryetaren e Gjykatës së Tiranës, Enkeledi Hajro.

Lajm 25 Jan 2021

Gjyqtarja Klodiana Gjyzari ballafaqohet me probleme të pasurisë dhe figurës

Gjyqtarja e Apelit të Vlorës, Klodiana Gjyzari u përball me dyshimet për mungesë burimesh të ligjshme dhe konflikt interesi në kriterin e pasurisë si dhe një raport negativ të DSIK-së për pastërtinë e figurës, të cilin ajo e quajti të bazuar në thashetheme.

Lajm 21 Jan 2021

KPA ia ‘dorëzon’ vendimmarrjen Gjykatës së Apelit Administrativ për Evelina Qirjakon

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, me shumicë votash, vendosi të pranojë kërkesën e ish-anëtares së Gjykatës së Lartë për të administruar si provë vendimin e Apelit Administrativ për procesin që po gjykon padinë e saj dhe të ish-koleges Arjana Fullani kundër vendimmarrjes së KLGJ-së që deklaroi përfundimin e statusit të magjistratit për këto subjekte rivlerësimi, pasi nuk preferuan të emëroheshin në një pozicion në Apel.

Lajm 20 Jan 2021

Gjyqtari i Beratit, Kostika Çobanaqi u dorëhoq pasi KPK i kaloi barrën e provës

Në vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit thuhet se gjyqtari Kostika Çobanaqi paraqiti dorëhehqjen nga detyra në Këshillin e Lartë Gjyqësor pasi u njoh me rezultatet e hetimit administrativ një vjeçar të kryer në kuadër të procesit të vetingut.

Lajm 20 Jan 2021

Rrjedhja e gazit në sistemin e ngrohjes në një shkollë jo-publike lëndon 6 nxënës

Një rrjedhje gazi në sistemin e ngrohjes në një shkollë jo-publike në rrugën “Don Bosko” në Tiranë, solli evakuimin e gjithë nxënësve të shkollës, ndërsa 6 prej tyre u dërguan në spital me probleme të lehta shëndetësore.

Analize 19 Jan 2021

KPK krijoi ‘bindje të brendshme’ për integritetin dhe pastërtinë e gjyqtares Anita Mici

Komisioni i Pavarur i Kualifikimi është bindur nga sqarimet e dhëna dhe dokumentet e dorëzuara nga gjyqtarja e Gjykatës së Apelit Durrës, Anita Mici, dukë përmbysur barrën e provës për pasurinë dhe pastërtinë e figurës.

Lajm 18 Jan 2021

Gjyqtarja e Vlorës, Elona Mihali konfirmohet në detyrë

Një rast i dyshuar konflikti interesi i evidentuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjatë seancës dëgjimore u kundërshtua nga gjyqtarja Mihali.

Lajm 18 Jan 2021

KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin Bib Ndreca

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstatoi probleme në kriterin e pasurisë. Për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin gjyqtari i Gjykatës së Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Bib Ndreca u vlerësua pozitivisht.

Më shumë