Postuar nga: Elisa Gjerani

Investigim 16 Mar 2021

Pak mjekë dhe pa protokoll: Beteja në hije e spitaleve rajonale me COVID-19

Përtej strategjisë së Ministrisë së Shëndetësisë për ta përqendruar betejën kundër koronavirusit të ri në Tiranë, një numër i madh pacientësh zgjodhën të kurohen në spitalet rajonale dhe bashkiake –shpeshherë në thyerje të protokolleve dhe në mungesë të mjekëve specialistë.

Analize 13 Jun 2020

Zvarritja e planit të Rindërtimit përndjek mijëra të pastrehët e tërmetit

Shtatë muaj pas tërmetit të 26 nëntorit, të dëmtuarit përballen me vonesat në vlerësimin e dëmeve dhe paqartësi për të ardhmen e tyre, ndërkohë që ekspertët i konsiderojnë afatet e qeverisë si “premtime me lugë bosh”.

Investigim 14 Dec 2019

Tregu i punës mbyllet në mënyrë të paligjshme për personat me aftësi të kufizuar

Personat me aftësi të kufizuar në Shqipëri kanë dy herë më tepër gjasa të mbeten jashtë forcës së punës, për shkak të mosrespektimit të ligjit nga institucionet shtetërore dhe kompanitë private.

Analize 23 Jun 2019

Vetingu nxjerr në dritë abuzimet me skemat e strehimit social

Procesi i rivlerësimit kalimtar, përveç mungesës së profesionalzimit, pasurive të pajustifikuara dhe lidhjet me krimin e organizuar të gjyqtarëve dhe prokurorë, po nxjerr gjithashtu në pah abuzimin me skemat e strehimit social gjatë dy dekadave të fundit.

Investigim 18 Dec 2018

Bebet vdesin në maternitet për mungesë inkubatorësh

Të dhënat zyrtare të siguruara nga BIRN dhe intervistat me mjekë dhe drejtues spitalesh tregojnë se maternitetet shqiptare kanë një mungesë të theksuar inkubatorësh dhe pajisjesh mjekësore të nevojshme për të trajtuar foshnjet e lindura para kohe – një situatë e rënduar prej vitesh që po rrit në mënyrë alarmante vdekshmërinë foshnjore.  

Investigim 30 Aug 2018

Mungesa e konkurrencës bën pis tenderat e lavanderisë

Gjatë dy viteve të fundit, një kompani e akuzuar nga PD për ‘lidhje me mafian’, fitoi  e vetme gati 73 për qind të vlerës së shërbimeve të lavanderisë të prokuruara nga spitalet rajonale, duke u shpallur fituese në më shumë se gjysmën e tenderave, pasi nga autoritetet kontraktore u skualifikuan shumica e subjekteve të tjera konkurruese.

Investigim 31 Oct 2015

Ndotësit e mbetjeve farmaceutike dhe spitalore i shmangen drejtësisë

Autoritet kanë bërë shumë pak për të vënë përpara drejtësisë personat përgjegjës për hedhjen e përsëritur në hapësira publike të mbetjeve të rrezikshme,të cilat kërcënojnë shëndetin e shqiptarëve.

Analize 14 Jan 2015

Dyert e shkollave shqiptare mbeten te mbyllura për fëmijët me aftësi të kufizuara

Ligji shqiptar mund t’iu garantojë fëmijëve me aftësi të kufizuar të drejtën për arsimim por në realitet prindërit përballen me shumë vështirësi për të siguruar aksesin në shkolla.  

Më shumë