Postuar nga: Elton Qyno

Analize 2 Aug 2017

Problemet e sistemit TIMS lehtësuan arratisjen e të dënuarit për grabitje

Arratisja nga Shqipëria e të dënuarit me 7 vjet burg Redi (Allkoçi) Ferizaj zbulon mangësitë e sistemit të ekzekutimit të vendimeve të gjykatave, hedhjen e parregullt të të dhënave në TIMS për të kërkuarit dhe pamundësinë e policisë për të kontrolluar personat me masa sigurie “arrest shtëpie”

Investigim 31 Jul 2017

Një milion apo 80 mijë euro rryshfet: dilema që zvarrit çështjen e gjyqtarit Doda

Ndonëse gjyqtari Rasim Doda u shpall fajtor në shkallë të parë për veprën penale të  korrupsionit, gjykatat dhe prokuroria janë përfshirë në një vorbull debatesh mbi shumën e parave- duke e kthyer dosjen e tij për rigjykim.

Lajm 27 Jul 2017

Apeli e riktheu në burg, por Alket Hatija nuk gjendet prej 4 ditësh

Gjykata e Apelit rrëzoi të hënën lirimin e Alket Hatisë, por të dënuarit për trafik droge i ka mjaftuar vendimi i shkallës së parë për t’u fshehur dhe shmangur drejtësisë.  

Analize 27 Jul 2017

Lufta populiste e Edi Ramës kundër korrupsionit sjell pak rezultate

Fushata post-zgjedhore e kryeministrit Edi Rama në nxitje të denoncimeve të qytetarëve ndaj zyrtarëve të korruptuar prodhoi rezultate minimale në një praktikë të ngjashme të tij në mandatin e parë, ndërkohë që procedimet penale humbasin rrugën për në gjykatë.

Analize 25 Jul 2017

Mbrojtja sulmon provat e prokurorisë në gjyqin për vrasjen e Gazmend Çollakut

Avokati i të pandehurit Denis Shtraza – i akuzuar për rrëmbimin dhe vrasjen e Gazmend Çollakut – pretendon se policia ka manipuluar provat e ADN-së që ta lidhë klientin e tij me ngjarjen e rëndë kriminale; ndërsa prokuroria shprehet se ekspertiza e ADN-së dhe prova të tjera do të analizohen gjatë procesit gjyqësor.  

Lajm 17 Jul 2017

Gjykata vendosi lirimin e parakohshëm për Alket Hatinë edhe në 2014

Lirimi i Alket Hatisë ka shkaktuar përplasje mes institucioneve të drejtësisë, por të dhënat tregojnë se i dënuari për trafik droge nuk e shleu të plotë dënimin e tij të parë pas pretendimeve se “bashkëshortja i vuante nga sëmundje kronike”.

Lajm 12 Jul 2017

Lirimi i Alket Hatijas, përplasje mes institucioneve të drejtësisë

Ministri i Drejtësisë i kërkoi KLD-së të verifikojë lirimin nga gjykata e Durrësit të Alket Hatijas, i dënuar me 20 vjet burg për trafik narkotikësh në Itali. Gjykata pretendon se dokumentet e prokurorisë ishin të pamjaftueshme, por kjo e fundit thotë se vendimi ishte i padrejtë dhe në kundërshtim me ligjin.

Analize 30 Jun 2017

Anëtari i bandës së Durrësit fitoi lirinë pas dy vendimeve kundër të gjykatave

Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë vendosi të lirojë Indrit Taullain për mjekim në kushtet e shtëpisë, ndonëse më parë ai kishte dështuar të bindte dy gjykatat më të ulëta se sëmundja e “sindromit koronar akut” nuk mund të kurohej në spitalin e Burgut. 

Analize 19 Jun 2017

Prokuroria nuk i hetoi deklaratat për financimin e paligjshëm të partive politike

Deklaratat publike të disa deputetëve se kanë dhënë qindra miliona lekë për aktivitete politike – para që nuk janë pasqyruar në raportet periodike të partive politike në KQZ – nuk janë hetuar kurrë nga agjencitë ligjzbatuese, të cilat sipas ekspertëve i shmangen qëllimisht këtyre rasteve. 

Investigim 1 Mar 2017

Vlerësimi i gjyqtarëve në KLD: zvarritje, nota maksimale dhe promovime subjektive

Sistemi i vlerësimit profesional të gjyqtarëve në KLD dështoi të garantonte promovime të bazuara në meritokraci, ndërkohë që zvarritjet e procesit rrezikojnë të lënë një numër të konsiderueshëm gjyqtarësh jashtë garës për institucionet e reja të drejtësisë.

Më shumë