Postuar nga: Elvira M. Jukic

Opinion 25 Jun 2019

Ofendimet janë një realitet i përditshëm për gazetaret e Bosnjës

Gazetaria në Bosnje dhe Hercegovinë nuk është tamam “një botë burrash”, por megjithatë është shumë më e vështirë për koleget e tyre femra, për të cilat ofendimet, diskriminimi dhe komentet negative janë diçka rutinë.

Lajm 26 Aug 2015

BE-ja ofron 1.5 milionë euro ndihmë për refugjatët në Ballkan

Përpara samitit të Ballkanit Perëndimor, Komisioni Europian ka ofruar 1.5 milionë euro për Serbinë dhe Maqedoninë në ndihmë të refugjatëve që kalojnë tranzit në këto vende.

Lajm 26 Aug 2015

Kriza e refugjatëve do të dominojë Samitin e Ballkanit

Kriza e refugjatëve pritet të zërë vendin e bisedimeve ekonomike të parashikuara në Samitin e Vjenës për Ballkanin Perëndimor, i cili do të mbahet të enjten me në krye kancelaren gjermane Angela Merkel.

Lajm 3 Jul 2015

Fermerët e zemëruar boshnjakë shpërndajnë falas produktet e tyre

Si një gjest dëshpërimi, fermerët boshnjakë dhanë falas  produktet e tyre ushqimore te turmat e njerëzve në Sarajevë, duke i kërkuar qeverisë masa për të mbajtur gjallë bujqësinë.

Reportazh 30 Jun 2015

Ramazani në Sarajevë tërheq vëmendjen e turistëve

Me mijëra vizitorë nga Gjiri dhe vende të tjera myslimane po vijnë për të kaluar Ramazanin në Sarajevë – dhe ardhja e tyre po i nxit myslimanët vendas të ndryshojnë zakonet e tyre.

Analize 29 Jun 2015

Ekonomitë e Ballkanit përgatiten për ndikimin e Grexitit

Shtetet e Ballkanit po peshojnë impaktin e mundshëm mbi tregtinë, bankat, valutat dhe investimet nëse Greqia detyrohet të dalë nga eurozona.

Lajm 12 May 2015

Dhuna në Maqedoni rrit tensionet në Bosnje

Tensionet politike në Bosnjë që prej sulmit islamist në Zvornik dy javë më parë kanë janë rritur shumë që prej dhunës së fundit në Maqedoninë fqinje.

Lajm 24 Apr 2015

Ushqimi i helmuar në kopshte ngjall panik në Bosnje

Më shumë se 100 fëmijë nga disa kopshte të Sarajevës morën ndihmë mjekësore dhe rreth 30 të tjerë u shtruan në spital në një nga rastet më të mëdha të helmimit në Bosnje.

Reportazh 20 Apr 2015

Asnjë kujdestar për bunkerin sekret të Titos

Bunkeri i Titos për raste urgjencash, i cili ndodhet në Bosnje dhe Hercegovinë, tani mirëpret ekspozita arti dhe mijëra turistë çdo vit, e megjithatë askush nuk duket se po merr përsipër menaxhimin e plotë të kësaj vepre unike të historisë së Luftës së Ftohtë.

Lajm 18 Mar 2015

Serbia arreston për herë të parë të dyshuar për masakrën në Srebrenicë

Serbia ka burgosur tetë persona të akuzuar për përfshirje në vrasje masive të boshnjakëve nga Srebrenica në korrik 1995.

Më shumë