Postuar nga: Elvis Hila

Lajm 27 Feb 2020

U arrestua për vdekjen e punëtorit në kantier, gjykata zbut masën ndaj kreut të Dhomës së Tregtisë Lezhë

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Lezhë, Pashk Palokaj, i cili u arrestua me akuzat e shkeljes së rregullave të sigurisë në punë me pasojë vdekjen e një punëtori dhe punësim të paligjshëm, u la me masë sigurie “arrest shtëpie”

Lajm 25 Feb 2020

Vdekja e punëtorit në skelë, Prokuroria arreston pas 8 muajsh kreun e Dhomës së Tregtisë

Biznesmeni Pashk Palokaj akuzohet për shkelje të rregullave të sigurisë në punë, ndërsa prokuroria thotë se po heton edhe zyrtarë që kanë neglizhuar mungesën e masave të sigurisë në kantierin e ndërtimit në Lezhë.

Lajm 21 Feb 2020

Prokuroria kërkon dënim me burg për ish-zyrtarët e Lezhës

Nëntëmbëdhjetë persona janë akuzuar për abuzim me detyrën dhe përvetësim të pronave publike në bregdetin e Shëngjinit, përfshirë ish-drejtuesit më të lartë të bashkisë së Lezhës dhe të qarkut, në një skemë që shkonte përtej të majtës dhe të djathtës skenën politike vendore.

Reportazh 15 Feb 2020

Të braktisur dhe pa zgjidhje, banorët e Laçit rikthehen në shtëpitë e dëmtuara nga tërmeti

Dhjetra familje në Laç janë rikthyer në apartamentet e shpallura të pabanueshme pas nxjerrjes nga hotelet ku u strehuan pas tërmetit të 26 nëntorit. Të lodhur para burokracive, shumë prej tyre nuk kanë përfituar ende bonus qiraje dhe nuk kanë asnjë mundësi tjetër.

Lajm 5 Feb 2020

Bashkia e Kurbinit ndërpret kontratat për ushqimin e të prekurve nga tërmeti në hotele

Banorët e Kurbinit të mbetur të pastrehë pas tërmetit mësuan se nuk do të merrnin më ushqim dhe u duhet të lënë hotelet pasi bashkia ndërpreu kontratat, ndërsa një pjesë e tyre ende nuk kanë gjetur strehim.

Lajm 31 Jan 2020

Shërbimi Social braktis sërish në rrugët e Lezhës tre motrat e abuzuara

Tre motrat me probleme të shëndetit mendor, të cilat u strehuan pas presionit publik në qendrat sociale të Elbasanit dhe Vlorës janë braktisur sërish në situatë rruge, ndërkohë që autoritetet lokale në Lezhë thonë se nuk i dinë arsyet dhe nuk janë informuar.

Lajm 29 Jan 2020

Bashkia u vendos 31 janarin si afat për të lënë hotelet, të pastrehëve nga tërmeti në Kurbin

Rreth 300 banorë të Kurbinit të mbetur të pastrehë pas tërmetit të 26 nëntorit dhe mbahen në hotele në Shëngjin, u njoftuan nga bashkia se duhej të gjenin strehim tjetër deri më 31 janar.

Lajm 21 Jan 2020

Gjykata lë në burg 60-vjeçarin e akuzuar për abuzim me të miturën

Gjykata e Lezhës cilësoi të drejtë arrestimin e jë 60-vjeçari, i cili akuzohet për abuzime me një të mitur. Burri u denoncua nga mësues të vajzës.

Analize 12 Jan 2020

Kaldajat jashtë funksionit lënë në të ftohtë nxënësit në shkollat e Lezhës

Nxënësit vijojnë të bëjnë mësim në të ftohtë në tre godina shkollash në qytetin e Lezhës të ndërtuara apo rindërtuara në vitet e fundit, ndërsa sistemi i kaldajave nuk vihet në punë.

Lajm 6 Jan 2020

Tërmeti rrit qiratë në Kurbin, banorët të pashpresë së mund të gjejnë banesa

Qindra prej të mbeturve pa strehë në bashkinë e Kurbinit kanë hasur vështirësi në gjetjen e një banese me qira, pasi një pjesë e mirë e qytetit të Laçit u shpall e pabanueshme, ndërsa çmimet e qirave mujore në fshatrat për rreth, janë rritur me 30 për qind.

Më shumë