Postuar nga: Emiljano Kaziaj

Blog 27 May 2021

Media në Shqipëri po ‘ndihmon’ që vajzat dhe gratë të jenë viktima

Në Shqipëri, mediat, me apo pa ndërgjegje, luajnë një rol të rëndësishëm në përforcimin e një kulture, ku vajzat dhe gratë shihen si objekte seksuale.

Blog 25 Mar 2020

Karantinimi – rreziku i shtuar për viktimat e dhunës në familje

Ka një kontigjent njerëzish, të cilët ndërsa mund të jenë duke u mbrojtur nga COVID-19 duke qëndruar në shtëpi, janë njëkohësisht më të ekspozuar ndaj dhunës në familje. Viktimat e dhunës kanë nevojë të dëgjojnë-ndoshta këto kohë më shumë se zakonisht- se nuk janë të harruar.

Blog 19 May 2016

Kur fëmijët përdoren për ‘interesin më të lartë të medias’

Fakti që media shikohet si alternativë e parë për zgjidhjen e problemeve tregon për një mangësi  të madhe në funksionimin e gjithë sistemeve të tjera në shoqëri, qofshin ato norma, pra marrëdhëniet brenda familjes dhe shoqërisë apo politika, funksionimi i sistemeve të referimit te dhunës në shkolla, apo komunitete.

Blog 27 Feb 2016

Si mediat sociale në Shqipëri po rrezikojnë përgjegjshmërinë politike

Mediat sociale në Shqipëri po kthehen në një hapsirë të re manipulimi sepse askujt nuk i intereson e vërteta.

Blog 13 Oct 2015

Fëmijët ‘ Kuq e Zi ’

Po ç’të keqe ka që fëmijët të rriten me ndjenjën e atdhedashurisë? Shkolla është pikërisht institucioni që e ka edhe për detyrë një mision të tillë. Po a është kjo atdhedashuri? Një ndjenjë e tillë nuk mund të thjeshtëzohet në tekstin patetik të një këngë patetike…

Blog 17 Aug 2015

Shqipëria e parë nga një autobus urban

Në urbanët e Tiranës merr jetë çdo lloj i mundshëm abuzimi. Njerëz të mbuluar nga djersët në një urban pa kondicioner kanë guximin t’i thonë faturinos me një shprehje krenare të fytyrës: Mbaje biletën, se nuk e dua!

Blog 3 Mar 2015

Frymëzo, informo dhe…stereotipizo

Kur Tom Waes eksploron një shtet të huaj në programin e tij,  nuk bën asgjë më shumë sesa përforcon klishetë që ekzistojnë për atë vend. Kjo është një dëshmi e përtacisë së medias dhe e indiferencës së televizionit publik belg!

Blog 24 Feb 2015

Shqipëria e Lazaratit, gjakmarrjes dhe e rrugëve të këqija

Shqipëria në dy pamje; Programi ‘Reizen Waes’ në televizionin publik belg përballë intervistës së kryeministrit në La 7.

Analize 10 Feb 2015

Fëmijët në ekranet shqiptare të keqpërdorur nga politika

Në median shqiptare transmetohen një numër vogël i kronikash për fëmijët, ku portretizimi i tyre si objekte zbukuruese për politikanët është shpesh një ‘qokë’ mediatike.

Blog 20 Nov 2014

Fëmijëve nuk ka kush t’u shkruajë!

Tradita e Letërsisë për Fëmijë në Shqipëri, drejt zhdukjes. Por a mund të ketë tekste cilësore, pa pasur shkrimtarë të interesuar për fëmijët?!  

Më shumë