Postuar nga: Gjergj Erebara

Lajm 17 Feb 2020

Donatorët premtojnë afro 1.2 miliardë dollarë kredi dhe grante për rindërtimin

Një konferencë ndërkombëtare donatorësh e thirrur nga Bashkimi Europian të Hënën në Bruksel mori premtime për grante në masën rreth 330 milionë euro, ndërsa projekte dhe kredi u premtuan në rreth 850 milionë euro në atë që kryeministri Edi Rama e quajti një magji përtej imagjinatës së tij më të çmendur.

Lajm 15 Feb 2020

Qeveria shqiptare bëhet me ‘avion zyrtar’ nga Turqia

Vëzhguesit e avionëve fotografuan Airbus 319-100 me mbishkrimin Albania me konfigurim VIP, që më parë është përdorur nga qeveria e Turqisë.

Lajm 13 Feb 2020

Socialistët propozojnë përgjime policore pa urdhër prokurori

Një ndryshim në ligjin për Policinë e Shtetit i jep të drejtë kësaj të fundit të urdhërojë përgjime telefonike dhe ambientale pa pasur nevojë të pajiset me autorizim nga prokurorët ndërsa Prokurori i Përgjithshëm dhe kryetari i SPAK detyrohen të raportojnë te një komision i drejtuar nga Ministri i Brendshëm.

Lajm 12 Feb 2020

Shqipëria ka “ndërmarrë disa hapa” ndaj gulenistëve, thotë Ministri i jashtëm i Turqisë

Në atë që duket se është një referencë ndaj rrëmbimit në Tiranë dhe dërgimit në Turqi me Air Albania të mësuesit turk Harun Çelik më 1 janar 2020, Ministri i Jashtëm i Turqisë Mevlut Cavusoglu deklaroi në një konferencë me Gent Cakajn se “Shqipëria ka ndërmarrë hapa” ndaj lëvizjes opozitare turke, duke hedhur poshtë alibinë shqiptare për “përzënien” e Çelik.

Lajm 10 Feb 2020

Ujësjellësat rritën kostot dhe përkeqësuan eficensën në 2019 

Të dhënat paraprake të Entit Rregullator të Ujit tregojnë se vitin e kaluar, mbulimi i kostove operative të ujësjellësave shënoi përkeqësim të ndjeshëm në krahasim me vitin 2018, pavarësisht se ujësjellësit kryesore të vendit kanë përfituar rritje drastike të tarifave.

Lajm 10 Feb 2020

BERZH financon rrugën e bregdetit nga Shëngjini në Velipojë dhe dy segmente të tjera

Një kredi prej 50 milionë dollarësh nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim pritet të sjellë ndërtimin për herë të parë të një rruge përgjatë Malit të Rencit në bregun e Shëngjinit, të asfaltojë një rrugë në malësinë e mes Elbasanit dhe Dibrës si dhe të përmirësojë rrugën Vlorë-Orikum.

Lajm 31 Jan 2020

Paketa Anti-KÇK e qeverisë kthehet në ligj pa e lexuar askush

Ndonëse qeveria pretendoi se ishte konsultuar “me partnerët”, ambasada e SHBA dhe ajo e BE-së në Tiranë i thanë BIRN se nuk e kanë lexuar variantin e fundit të paketës së ndryshimeve ligjore, ndërsa organizatat e shoqërisë civile e kritikuan nismën si antikushtetuese. Zyrtarisht, paketa u bë ligj me akt normativ, por qeveria nuk e ka publikuar ende.

Lajm 30 Jan 2020

Qeveria bën plane për koncesion të korpusit universitar

Një vendim qeverie ka krijuar një grup pune në Bashkinë Tiranë për të përgatitur një koncesion për ndërtimin e korpusit të tre universiteteve publike ndërsa në grup pune nuk do të ketë asnjë përfaqësues të asnjë prej universiteteve.

Lajm 30 Jan 2020

Organizatat ndërkombëtare përsërisin thirrjen kundër paketës antishpifje

Shumica socialiste në Kuvendin e Shqipërisë duket e vendosur të rrëzojë dekretin e presidentit Ilir Meta kundër dy ligjeve kontroverse të miratuara dhjetorin e kaluar, duke injoruar organizatat vendëse dhe ndërkombëtare, përfshirë Këshillin e Europës dhe Komisionin Europian. Pak orë para votimit, organizatat më të mëdha ndërkombëtare të të drejtave përsëritën edhe një herë thirrjen për reflektim.

Blog 27 Jan 2020

Pse e drejta e komentimit anonim online është e drejtë themelore e njeriut

Projektligjet antieuropiane dhe antidemokratike të qeverisë “Rama” të prezantuar si “paketa anti-shpifje” kanë një element që disa e konsiderojnë si deri diku të drejtë: luftën kundër “portaleve anonime” në veçanti dhe komenteve anonime online në përgjithësi. Goditja kaçakçe duke keqpërdorur lirinë e shprehjes është diçka e neveritshme. Kjo nuk do të thotë se anonimati dhe e drejta për të komentuar në mënyrë anonime online pushon së ekzistuari. Ajo vijon të mbetet e drejtë themelore e njeriut.

Më shumë