Postuar nga: Eric Gordy

Opinion 9 Dec 2019

Pse shmangiet e Peter Handke nuk e fshehin dot të vërtetën

Në fjalimin e tij gjatë pranimit të çmimit Nobel për letërsi këtë fundjavë, fituesi Peter Handke u përpoq përsëri t’i shmangej çështjes së mbështetjes së tij për Sllobodan Millosheviçin dhe mohimit të krimeve të luftës në Bosnjë, por taktikat e tij të ngathëta për ta bërë këtë nuk po funksionojnë.

Analize 14 Aug 2018

Afrimi i Bannon në Ballkan, shqetësues por jo afatgjatë

Politikanët e djathtë amerikanë dhe ata të Ballkanit po afrohen, por interesat e tyre më shumë i ndajnë sesa i bashkojnë.

Analize 29 Mar 2016

A ishte vendimi i Karaxhiçit thjesht një përllogaritje?

Eksperti i Ballkanit Eric Gordy analizon çështjet e ngritura nga vendimi për Radovan Karaxhiçin, duke pyetur se përse ai u dënua për gjenocidin në vitin 1995, por u lirua nga akuzat për të njëjtin krim në vitin 1992.
Opinion 4 Feb 2015

Vendimi i GJND-së: Çështja e gjenocidit që nuk ekzistonte

Ndërsa gjykimi nuk është befasues, pasi problemet midis Kroacisë dhe Serbisë ishin kryesisht politike, ai duhet të hapë diskutime mbi atë që shtetet janë të detyruara të bëjnë për viktimat e krimit.

Më shumë