Postuar nga: Erjola Azizolli

Reportazh 28 Sep 2019

Poliçani sheh me shpresë nga turizmi për një jetë të dytë

Qyteti i ndërtuar si pjesë e industrisë së prodhimit të armatimeve gjatë luftës së ftohtë shpreson se një investim i Rilindjes Urbane do t’i mundësojë një jetë të dytë me turizëm pas emigrimit masiv të 30 viteve të fundit.  

Reportazh 10 Sep 2019

Fshati i vezirëve otomanë kërkon rilindjen përmes turizmit

Një fshati i vogël i Beratit – emri i të cilit lidhet ngushtë me familjen e madhe të Qypyrllinjëve, kërkon të rilindë duke e mbështetur të ardhmen tek turizmi.

Reportazh 2 Sep 2019

Tre muzikantë amatorë mbushin me tinguj kalanë e Beratit

Tingujt e klarinetës, fizarmonikës dhe defi, shoqëruar me interpretimin e këngëve qytetare beratase, por jo vetëm, thyejnë qetësinë e lagjes “Kala” në qytetin e Beratit.

Reportazh 24 Aug 2019

Rilindja urbane rrafshoi pishat dhe kujtimet mbi lulishten e dikurshme të Beratit

E ndërtuar në vitin 1928, lulishtja e Çelepiasit u ngulit për dekada në identitetin e banorëve të qytetit të Beratit, por një projekt i kushtueshëm prej 654 mijë eurosh në kuadër të Rilindjes Urbane rrafshoi pishat shekullore dhe lulet dhe i zëvendësoi kujtimet e banorëve me gurë dhe rrugica betoni.

Reportazh 7 Aug 2019

Qeveria kërkon mbështetjen e qytetarëve kundër guroreve në malin e Tomorrit

Pasi Gjykata Administrative e Apelit hodhi poshtë një vendim të Këshillit të Ministrave që zgjeronte kufijtë e parkut kombëtar në malin e Tomorrit, Ministria e Turizmit dhe Mjedisit është angazhuar në një fushatë ndërgjegjësuese kundër këtij vendimi.

Reportazh 31 Jul 2019

Dëmtohet rruga e rikonstruktuar me fondet e Rilindjes Urbane në Berat

Një gropë e madhe është hapur si pasojë e dëmtimit të asfaltit në rrugën e ‘Stadiumit’ në Berat –  rikonstruktuar vetëm tre vite më parë nëpërmjet projektit më të shtrenjtë të programit të Rilindjes Urbane të qytetit muze të mbrojtur nga UNESCO.  

Reportazh 19 Jul 2019

Defektet e kalldrëmit të ri në rrugën e kalasë së Beratit përplasin institucionet

Një vit pas përfundimit të punimeve të rikonstruksionit të rrugës “Mihal Komeneno”  për në lagjjen “Kala” dhe vendin e quajtur “Tabja”, në qytetin e Beratit, janë shfaqur defekte që kanë shqetësuar banorët dhe futur në përplasje institucionet vendore dhe Fondin Shqiptar të Zhvillimit.

Lajm 12 Jul 2019

Përplasja për buxhetin, gjykata rrëzon kërkesën e Bashkisë Skrapar për hetimin e ish-prefektit

Gati një muaj pasi Bashkia e Skraparit i kërkoi gjykatës që të detyroj organin e akuzës, për të nisur procedim penal ndaj ish-prefektit, Gjykata e Beratit vendosi të rrëzoj kërkesën e Bashkisë, e cila nuk është paraqitur në seancë dhe nuk pranoi të komentonte vendimin.

Analize 6 Jul 2019

Mungesa e thertoreve lë pa mish restorantet në Skrapar

Mungesa prej gati dy vitesh e thertoreve dhe dyqaneve të mishit në Skrapar, i ka lënë blegtorët e zonës dhe restorantet që mbahen me produktet e tyre në ilegalitet, ndërsa përballen me një mori problemesh pa zgjidhje.

Reportazh 11 Jun 2019

Muzeu i vogël i hebrenjve të shpëtuar në Berat tërheq mijëra turistë të huaj

Mbi katër mijë vizitorë nga 41 shtete të botës kanë vizituar një muze të hapur vullnetarisht prej hulumtuesit Simon Vrusho, kushtuar historisë së hebrenjve në qytetin e Beratit. Njeriu që e ideoi dhe e realizoi muzeun ndërroi jetë pak muaj më parë, por e shoqja vazhdon të mbajë dyert hapur, duke u përballur me sfidat dhe pritur vizitorët.

Më shumë