Postuar nga: Ervin Qafmolla

Blog 8 Mar 2021

Patriarkati vdiq! Rroftë patriarkati!

Tashmë prej dekadash në Shqipëri shumica e të diplomuarve në universitete janë vajza. Megjithatë, ky sukses nuk reflektohet në tregun e punës, as në karrierë dhe as në politikë. Tani objektivi duhet të jetë barazia në vendimmarrje.

Opinion 27 Oct 2020

Më Katolik se Papa, më Mysliman se Muhamedi

Sot ka rrjedhur mjaft ujë poshtë urës sa ta bëjë syprinën të duket e qetë. Por rrymat kërcënuese të përçarjes rrjedhin të fshehta përposh. Mjafton një veprim i pamatur, një rrëmbim i çastit, për të rikthyer në këtë botë fantazmat e trazimeve të dikurshme. Intoleranca, anipse e fjetur, nuk ka vdekur.

Investigim 29 Nov 2018

Shqiptarët në Ballkan sfidohen nga luftëtarët e kthyer

Kthimi  i luftëtarëve të ISIS me origjinë nga Ballkani ka ngritur shqetësim ndër institucionet e sigurisë, ndërkaq, riintegrimi i  tyre përbën një sfidë për vendet e rajonit.

Reportazh 8 Nov 2017

Terror në klasë: Kujtimet shqiptare të një fëmijërie të thyer

Ndërsa publiku shqiptar sot shpreh tronditjen ndaj rasteve të raportuara mbi dhunën ndaj fëmijëve në shkolla, rrahjet dhe torturat masive të së shkuarës pakkush i kujton dhe pothuajse askush nuk flet për to. Këto janë rrëfimet e jetuara në lëkurë të atyre që u terrorizuan në sistemin arsimor të viteve ’80 në Shqipëri.

Investigim 2 Feb 2017

Xhihadistët nga Ballkani “të lirë” në internet

Ndërsa vendet e Ballkanit kanë frenuar valën e luftëtarëve në luftërat e huaja, hapësira në internet është ende një parajsë për ekstremistët islamikë që mbeten të paarritshëm atje, duke rekrutuar dhe përhapur mesazhe urrejtjeje.

Related Posts

Analize 8 Nov 2016

Dështimi i drejtësisë kosovare në arratisjen e të akuzuarve për terrorizëm

Arratisja e të akuzuarit si rekrutues për terrorizëm, Irfan Haqifi, njëkohësisht vëllai i një komandanti kosovar në ISIS, ngre pikëpyetje mbi aftësinë e sistemit të drejtësisë së Kosovës në trajtimin e këtyre rasteve, ndërsa të pandehur të tjerë rezultojnë gjithashtu të zhdukur.

Reportazh 27 Oct 2016

Libri i të përndjekurit nga Kosova turbullon dashurinë për Enverin

Libri “Kosova dhe Enver Hoxha” i autorit Esat Myftari nga Peja, i burgosur i regjimit komunist në Shqipëri, zbulon dokumente historike sesi diktatori shqiptar sabotoi kauzën e Kosovës.

Lajm 28 Jun 2016

Serbët festojnë Vidovdanin e Betejën e Kosovës nën masa të rrepta sigurie

Pelegrinë, klerikë dhe politikanë serbë shënuan në mënyrë paqësore ngjarjet fetare dhe historike në Kosovë, të shoqëruar nga masa të rrepta sigurie.

Investigim 25 May 2016

Lufta e Kosovës Kundër Terrorit Shndërrohet në Farsë

Gjyqet e terrorizmit po rezultojnë në dënime të bazuara në prova joserioze apo inekzistente, duke ngritur dyshime për raste të motivuara politikisht për të pastruar imazhin e Kosovës në botë.

Investigim 7 May 2016

Organizata terroriste fantazmë trazon gjyqësorin kosovar

Përkundër dënimit në Prishtinë ndaj dy të pandehurve për pjesëmarrje në një grup të supozuar terrorist në Siri, të quajtur ‘Harausham’, asnjë institucion nuk mundi të japë prova për ekzistencën e tij. Një i pandehur tha se nuk ka ide se ku e gjeti prokuroria këtë organizatë.

Më shumë