Postuar nga: Esmeralda Keta

Reportazh 7 May 2020

Vuajtjet e të sëmurëve kronikë shtohen nga pandemia e COVID-19

Masat shtrënguese të ndërmarra nga qeveria për të parandaluar përhapjen e epidemisë së COVID-19 i kanë shtuar peripecitë e pacientëve kronikë dhe qytetarëve të tjerë për të marrë shërbim shëndetësor. 

Reportazh 16 Apr 2020

Të mbijetuarit e COVID-19 rrëfejnë betejën me frikën dhe sëmundjen

Të sprovuar nga epidemia e koronavirusit të ri, shtatë të mbijetuar nga qytete të ndryshme të Shqipërisë tregojnë luftën e tyre –jo vetëm me COVID-19, por edhe me ankthin apo stigmën e infektimit.

Interviste 3 Apr 2020

Pëllumb Pipero, imazhi publik i luftës kundër COVID-19

Me daljet e tij të shpeshta publike në studiot televizive, doktor Pëllumb Pipero është kthyer në imazhin publik të luftës që qindra mjekë dhe infermierë po bëjnë kundër COVID-19.

Reportazh 2 Apr 2020

‘Nuk përqafoj dot tim bir’: Lufta e dyfishtë e bluzave të bardha me COVID-19

Mjekët dhe infermierët në Shqipëri po luftojnë në vijën e parë të frontit për të shpëtuar jetët e pacientëve të tyre të infektuar nga koronavirusi në një situatë të jashtëzakonshme –që i mban të izoluar nga familjet dhe në pamundësi për të përqafuar prej javësh fëmijët e tyre.

Investigim 2 Mar 2020

Fëmijët e padukshëm: Mijëra nxënës braktisin shkollën çdo vit

Mijëra nxënës braktisin arsimin e detyrueshëm çdo vit për shkak të varfërisë, emigrimit, martesave të vajzave në moshë të vogël dhe mentalitetit patriarkal, ndërsa ekspertët paralajmërojnë se shifrat mund të jenë edhe më të larta nga sa raportohen.

Investigim 16 Oct 2019

Vilat pas Hotel Tiranës u rrafshuan për t’u hapur rrugë kullave

Tre vjet pasi Bashkia e Tiranës shembi për ‘interes publik’ shtëpitë 100-vjeçare pranë sheshit Skënderbej, vendin e nënstacionit elektrik e ka zënë projekti privat i një kulle 33-katëshe, ndërkohë që dhjetra familjet e shpronësuara nuk janë dëmshpërblyer ende për pronat e humbura.

Analize 27 Feb 2019

Kostot e larta shfryjnë entuziazmin për samitin e Diasporës

Të enjten në Tiranë mbahet samiti i dytë i shqiptarëve të Diasporës, por kostot e larta të organizimit kanë ngritur dyshime midis të ftuarve dhe një pjesë e tyre e kanë refuzuar ftesën.

Investigim 18 Dec 2018

Bebet vdesin në maternitet për mungesë inkubatorësh

Të dhënat zyrtare të siguruara nga BIRN dhe intervistat me mjekë dhe drejtues spitalesh tregojnë se maternitetet shqiptare kanë një mungesë të theksuar inkubatorësh dhe pajisjesh mjekësore të nevojshme për të trajtuar foshnjet e lindura para kohe – një situatë e rënduar prej vitesh që po rrit në mënyrë alarmante vdekshmërinë foshnjore.  

Investigim 30 Jun 2018

Lufta e pacientëve për kurën e kancerit të gjirit sfidon politikën dhe kurbën në rritje të vdekshmërisë

Kryeministri Edi Rama ka premtuar se herceptina – një bar që përdoret për të kuruar fazat e avancuara të kancerit të gjirit nuk do të mungojë më për gratë shqiptare; megjithatë, një pjesë e pacienteve dhe mjekëve janë skeptikë ndaj zotimeve të qeverisë, ndërkohë që mbeten të shqetësuar për mungesën e një regjistri të sëmundjes malinje, i cili do të jepte një panoramë më të qartë të shkaqeve pas rritjes drastike të rasteve të diagnostikuara.

Investigim 15 Oct 2017

Pesticidet toksike të komunizmit vazhdojnë të helmojnë tokën shqiptare

Të përdorura me tepri dhe pa kujdes gjatë periudhës së regjimit, produktet dhe toka bujqësore shqiptare është e kontaminuar me pesticide të rrezikshëm dhe kancerogjenë si lindani dhe DTT-ja, të cilat përbëjnë një rrezik serioz për shëndetin publik dhe kanë bllokuar eksportet bujqësore shqiptare në BE.

Related Posts

Më shumë