Fatjona Mejdini është gazetare e Balkan Insight për lajmet nga Shqipëria.

Postuar nga: Fatjona Mejdini

Investigim 14 May 2019

Shqiptarët e privilegjuar në Kosovë: Për ta s`ka radhë për në Europë

Një numër gjithnjë në rritje i kosovarëve po kërkojnë ‘nderin’ e të qenit shtetas të Shqipërisë, disa për prestigj, të tjerë si rrugë për të udhëtuar pa viza drejt Europës ose për të vizituar disa shtete, të cilat refuzojnë të njohin pavarësinë e Kosovës. Por, a janë duke u dhënë pasaportat bazuar në meritë?

Analize 9 Jan 2018

Gjyqet për terrorizëm në Ballkan zbulojnë lidhjet me Europën Perëndimore

Gjyqet e terrorizmit të islamikëve ballkanikë tregojnë se shumë nga këta individë ose ishin të indoktrinuar nga komunitetet e radikalizuara në Gjermani, Austri dhe Itali ose kishin lidhje me to.

Analize 7 Dec 2017

Lufta kundër makinerive të “lajmeve të rreme” në Ballkan

Mund të jetë një luftë e gjatë, por disa media të pavarura dhe organizata të shoqërisë civile në Ballkan janë të vendosura t’i kundërvihen valës së lajmeve të rreme dhe dezinformimit që po “përmbyt” Ballkanin.

Analize 6 Nov 2017

Myslimanët në Ballkan organizojnë një kundërsulm ndaj radikalëve

Rinia në Ballkan ka qenë një shënjestër e lehtë për ekstremistët që kërkojnë t’i radikalizojnë ata dhe t’i bindin të luftojnë jashtë vendit, por tani prindër, aktivistë dhe organizata zyrtare islamike po kundërveprojnë.

Blog 2 Oct 2017

Franko Dine, artisti i rrugës që po i ndryshon faqen Tiranës

Franko Dine, artisti që ka mbuluar muret e kryeqytetit me grafiti që përcjellin mesazhe të ndryshme, tha për BIRN se synimi i tij është të hapë një rrugë edhe për të tjerët që duan të bëjnë grafiti.

Lajm 30 Aug 2017

Bizneset shqiptare mirëpresin tregun e përbashkët ballkanik

Një ndër biznesmenët kryesorë në Shqipëri tha se plani i mbështetur nga BE për të formuar një treg të përbashkët në Ballkanin Perëndimor është i mirë në parim-për sa kohë që bizneset të përfshihen në hartimin e tij.

Blog 23 Aug 2017

Xhixha kapërcen kufinjtë me skulpturat e famshme prej çeliku

Skulptori i lindur në Durrës, Helidon Xhixha, i cili ka fituar duartrokitje ndërkombëtare për artin e tij abstrakt prej çeliku, i tha BIRN-it në një intervistë se ndërsa ai mbetet krenar për kombësinë, arti i vërtetë i kapërcen kufinjtë kombëtarë.

Reportazh 9 Aug 2017

Ekuilibri shqiptar midis jetës dhe punës tërheq të huajt

Disa të huaj që jetojnë dhe punojnë në Shqipëri s’kishin ndërmend kurrë të rrinin kaq gjatë…

Lajm 1 Aug 2017

Fluksi i shqiptarëve që kërkojnë azil shqetëson Francën

Që prej nëntorit të kaluar, numri i shqiptarëve që kërkojnë azil në Francë ka tejkaluar numrin e shqiptarëve që kërkojnë azil në Gjermani, duke bërë që autoritetet franceze t’i bëjnë thirrje Shqipërisë ta ndalë këtë fluks.

Lajm 31 Jul 2017

Skënderbeu “me tipare sllave” trondit shqiptarët

Prezantimi i parë i një statuje të Skënderbeut që pritet të ngrihet në Budapest ka zemëruar artistë në Shqipëri, të cilët thonë se në të janë përzierë tipare shqiptare dhe sllave.

Më shumë