Postuar nga: Fawaz A. Gerges

Opinion 17 Aug 2021

Terrori dhe talebanët

Bota nuk duhet ta injorojë rrezikun që nën talebanët, Afganistani mund të kthehet në një tokë pjellore për terrorizmin ndërkombëtar. Por as nuk duhet të fiksohet në këtë perspektivë –që duket shumë më pak e mundshme nga sa besohet –dhe të neglizhojë katastrofën humanitare që po shpaloset para syve tanë.

Analize 10 Aug 2016

Logjika strategjike e Shtetit Islamik

Vetëm duke kuptuar logjikën e Shtetit Islamik përmes sulmeve në dukje rastësore në vende të ndryshme të botës dhe duke ndërprerë kanalet që po e mbajnë atë gjallë, SHBA dhe Europa do të mund të mposhtin një herë e mirë Shtetin Islamik.

Më shumë