Postuar nga: Filip Rudic

Lajm 30 Oct 2018

Serbia e Kosova bien dakord të riatdhesojnë eshtrat e viktimave të luftës

Serbia dhe Kosova nënshkruan një protokoll ku ranë dakord të riatdhesojnë eshtrat e personave, trupat e të cilëve janë gjetur pasi u zhdukën për shkak të luftës së viteve 1998-1999.

Lajm 22 Oct 2018

Kosova dhe Serbia dënojnë sulmin ndaj pelegrinëve serbë

Politikanë të lartë në Prishtinë dhe Beograd dënuan sulmin ndaj dy autobusëve me pelegrinë serbë që shkonin në një manastir ortodoks serb në Kosovën lindore.

Lajm 19 Oct 2018

Lëvizjet e Kosovës për të transformuar Forcën e Sigurisë alarmojnë Serbinë

Serbia tha se do të fliste me forcat paqeruajtëse të NATO-s në Kosovë, KFOR-in, për lëvizjet e Kosovës për ta shndërruar Forcën e saj të Sigurisë, FSK, në një ushtri de facto.

Reportazh 19 Oct 2018

Gjendje mohimi: Librat që rishkruajnë luftën boshnjake

Lufta boshnjake e viteve 1992-1995 krijoi një zhanër të ri letrar – libra që kundërshtojnë fakte të përcaktuara, të shkruar nga ose për personat e dënuar për vrasjet.

Lajm 8 Oct 2018

Kosova thirrje Serbisë të lirojë shqiptarin e arrestuar

Prishtina kërkoi lirimin e një shtetasi nga Kosova, i cili ajo tha se u arrestua në Serbi nën dyshimet për krime lufte, por Beogradi nuk është përgjigjur ende publikisht apo ka dhënë detaje për këtë rast.

Reportazh 8 Oct 2018

Veteranët e luftës në Ballkan vazhdojnë të luftojnë për pensione nga shteti

Bosnja, Kroacia, Kosova dhe Serbia do t’i paguajnë rreth 688 milionë euro pensione veteranëve të luftës në vitin 2018, por trajtimi i ish-luftëtarëve vazhdon të shkaktojë debate politike dhe protesta në secilin vend.

Lajm 1 Oct 2018

Raporti: Refugjatët nga Kosova jetojnë në varfëri në Serbi

Një raport nga Komisariati Serb për Refugjatët tha se shumë njerëz që janë zhvendosur nga Kosova pas konfliktit të viteve 1990 nuk kanë të ardhura ose strehim të përshtatshëm.

Lajm 20 Sep 2018

Frontex do të ndihmojë Serbinë të menaxhojë sfidën e emigracionit

Ndërsa numri i emigrantëve që kalojnë përmes Ballkanit rritet, agjencia e rojës kufitare e BE-së, Frontex, do të nisë bashkëpunimin me Serbinë, ku zyrtarët janë ankuar se çështja e emigracionit po bëhet shumë e madhe për ta menaxhuar.

Lajm 20 Sep 2018

Integrimi nuk i jep fund kaosit në gjykatat në veri të Kosovës

Ekspertët druhen se integrimi i gjykatave në veri në sistemin gjyqësor të Kosovës nuk ka arritur të zgjidhë problemin e gjyqeve të vonuara dhe çështjeve të zvarritura dhe madje mund ta ketë përkeqësuar situatën.

Lajm 4 Sep 2018

Serbët e Kosovës ankohen për ‘presion’ për të marrë pjesë në tubimin e Vuçiçit

Para vizitës së presidentit serb, Aleksandër Vuçiç, në Kosovë, ka pasur raportime se serbët e Kosovës, të cilët punojnë për institucionet e financuara nga Beogradi, po detyrohen të marrin pjesë në tubimin e tij.

Më shumë