Postuar nga: Fjori Sinoruka

Reportazh 29 May 2020

Pas pandemisë banorët e Selitës i druhen ruspave të bashkisë

Banorët e komunitetit rom dhe egjiptian ndjehen të pasigurt për fatin e shtëpive të tyre në proces legalizimi, pas prishjes së tregut të rrobave të përdorura në lagjen e Selitës.

Reportazh 6 May 2020

Gratë rome dhe egjiptiane në Shqipëri në vështirësi të dyfishtë për të aksesuar shërbimet mjekësore

Pamundësia e lëvizjes gjatë izolimit, mbyllja e klinikave private dhe kufizimi i dhënies së shërbimeve në spitalet shtetërore, e bëri pothuajse  të pamundur aksesimin e shërbimeve mjekësore për gratë e grupeve vulnerabël.

Investigim 7 Apr 2020

Braktisja e kërkimit shkencor e lë Shqipërinë nën rrënoja

Financimi për kërkim shkencor në universitetet publike është miniminal, një luks që sipas ekspertëve, një vend i varfër si Shqipëria nuk mund t’ia lejojë vetes. 

Reportazh 23 Oct 2019

Shkencëtarët studiojnë Vjosën për të restauruar lumenjtë në Europë

Një grup shkencëtarësh nga vende të ndryshme, studentësh dhe përfaqësuesish të shoqërisë civile prezantuan në fundjavë në Tepelenë idenë e një qendre shkencore për lumenjtë – një përpjekje për të ndaluar ngritjen e digave në lumin Vjosë.

Reportazh 4 Sep 2019

Nga shpend mitologjik në specie në zhdukje: lufta e Kalit të Qyqes për mbijetesë

Popullata e çifteve të Kalit të Qyqes ka rënë në mënyrë drastike në Ballkan gjatë tre dekadave të fundit, duke e vendosur një nga shpendët e rrallë që përdor ‘vegla pune’ në listën e specieve në rrezik.  

Investigim 6 Aug 2019

Paligjshmëria dhe tradita u mohojnë të drejtën e pronës grave dhe vajzave në Shqipëri

Zbatimi i dobët i ligjit për regjistrimin e pasurive të paluajtshme dhe tradita patriarkale që favorizon djemtë në trashëgiminë e pronave familjare ka krijuar një hendek të thellë gjinor midis përqindjes së burrave dhe grave që gëzojnë pasuri private në Shqipëri.  

Reportazh 17 Apr 2019

Për një shesh, bashkia do të rrafshojë 1/20 e ndërtesave në Këlcyrë

Nga 619 ndërtesa që ndodhen në qytezën e Këlcyrës, 27 janë planifikuar të shemben për të rijetëzuar një shesh me kosto 200 milion lekë, një projekt për të cilin banorët akuzojnë bashkinë për mungesë transparence mbi vlerën e dëmshpërblimit të banesave që do të shemben. 

Lajm 9 Feb 2019

Arma e kapur pas masakrës rrëzoi pas 5 vitesh alibinë e Kostandin Xhuvanit

Vendimi i gjykatës për dërgimin në gjyq të Kostandin Xhuvanit dhe një infermieri të Spitalit Psikiatrik të Elbasanit, 5 vjet pas një përplasje me armë në Gjirokastër, zbuloi përpjekjen e bërë për të mbuluar ngjarjen. Xhuvani 7 muaj më vonë vrau 4 persona në Tiranë. 

Reportazh 28 Jan 2019

‘ Zagoria është jeta jonë ’: Projekti për kërkime nafte shkakton revoltë dhe pasiguri

Banorët e fshatrave të Gjirokastrës, Tepelenës dhe Memaliajt që preken prej projektit të Shell për të kryer studime sizmike për hidrokarbure në zonë ndjehen të pasigurtë me garancitë e dhëna prej kompanisë, ndërsa kundërshtojnë kërkimet për naftë.

Lajm 15 Jan 2019

Hetim për korrupsion shoqërohet e pyetet prokurori i Gjirokastrës

Prokuroria e Krimeve të Rënda bëri me dije se po kryeheshin veprime hetimore lidhur me një procedim penal për akuzat e korrupsionit aktiv dhe pasiv. Prokurori Çoçoli tha se nuk ishte në dijeni nëse ndaj tij kishte hetime.

Më shumë